Afvalkalender Alphen aan den Rijn

Afvalkalender Alphen aan den Rijn

Ben je op zoek naar de afvalkalender van Alphen aan den Rijn? Alphen aan den Rijn ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft ongeveer 110.000 inwoners. Alphen aan den Rijn ligt in het groene hart tussen de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Inwoners van Alphen aan den Rijn worden Alphenaar genoemd. De afvalinzameling in Alphen aan den Rijn wordt door de gemeente verzorgd.

Afvalkalender Alphen aan den Rijn

Afvalkalender Alphen aan den Rijn 2022 bekijken? Wil je weten wanneer de ophaaldagen in Alphen aan den Rijn zijn? Bekijk het in de afvalkalender. Vul je postcode en huisnummer in en vind de ophaaldagen voor jouw adres.

Bekijk hier de afval ophaaldagen van jouw adres in gemeente Alphen ad Rijn.

Afval scheiden in Alphen aan den Rijn

Afval scheiden wordt steeds belangrijker omdat dit goed is voor het milieu. Veel afvalsoorten kunnen weer worden gerecycled tot nieuwe producten. In veel gemeenten betaal je bovendien het meeste om je restafval weg te gooien. Dus om zoveel mogelijk te besparen op je afval is het voor jou ook van belang om afval goed te scheiden. Dit kun je doen door een afvalscheidingsprullenbak. Deze prullenbak met meerdere vakken helpt jou bij het scheiden van al jouw afvalsoorten.

Afvalophaaldagen App Alphen aan den Rijn

Naast de afvalkalender heeft de gemeente ook een super handige App geïntroduceerd. De app is beschikbaar op jouw telefoon of tablet. Je kunt de App downloaden via de App store (Apple apparaten) of via de Google Play Store (Android apparaten). De App is te vinden onder de naam “Afvalkalender Alphen a/d Rijn”. Je kunt naast de afvalkalender ook handige bushberichten instellen die je helpen herinneren wanneer de container aan de weg moet.

Grofvuil naar de milieustraat

Bezig met een verbouwing en tijdelijk veel afval? Je kunt dit naar de milieustraat in Alphen aan den Rijn brengen. Dit kan gratis. Ook kun je grof vuil laten ophalen in Alphen aan den Rijn, hier zijn wel extra kosten aan verboden. 

Het adres van de milieustraat Alphen aan den Rijn is:

  • Limeslus 5
  • 2407 BE
  • Alphen aan den Rijn