Afvalkalender Dordrecht

Afvalkalender gemeente 2020

Op zoek naar de afvalkalender van de gemeente Dordrecht? Dordrecht ligt in de provincie Zuid-Holland en telt ongeveer 120.000 inwoners. Dordrecht hoort bij de grootstedelijk agglomeratie Drechtsteden. In Dordrecht wordt het afval opgehaald door de HVC-Groep. De HVC-groep maakt van het afval groene energie. Laagbouw met tuin in Dordrecht maakt gebruik van minicontainers. Er zijn drie verschillende minicontainers:

  • Grijze minicontainer voor restafval.
  • Groene minicontainer voor gft-afval.
  • Blauwe minicontainer voor papier en karton.
    De container moet ’s ochtends voor 7:30 uur aan de weg staan. Bewoners van appartementen en flats kunnen hun afval kwijt in de dichtstbijzijnde ondergrondse afvalcontainer of bij een containerruimte in het flatgebouw.

Wil je weten wat de ophaaldagen van het afval voor jouw adres zijn in Dordrecht? Kijk dan hier.  Daar vind je de meest actuele afvalkalender gemeente Dordrecht 2022 voor jouw adres. Vul je postcode en adres in en kom erachter wanneer het afval opgehaald wordt.

Afvalkalender gemeente Dordrecht – Afval scheiden

Omdat je in Dordrecht te maken hebt met verschillende minicontainers of Kliko’s, is het belangrijk om jouw afval goed te scheiden. Zo houd je minder restafval over kunnen de verschillend ingezamelde afvalsoorten worden gerecycled. Afvalsoorten als papier, glas, GFT en plastic kunnen goed worden hergebruikt. Bovendien scheelt het vaak in de portemonnee als je deze minicontainers minder vaak hoeft te laten legen. Dit kun je doen met een prullenbak voor afvalscheiding. Benieuwd naar de mogelijkheden?

>>>Ik wil mijn afval ook beter scheiden.

Afvalbrengstation Dordrecht

Wil je zelf je afval wegbrengen? Of heb je meer afval dan wat in de container past? Dan kun je in Dordrecht terecht bij het afvalbrengstation. Ook kun je hier terecht voor gratis asbestzakken en asbestfolie. In het weekend is het vaak druk bij het afvalbrengstation.

Het afvalbrengstation in Dordrecht is gevestigd op:

Baanhoekweg 8-12
3313 LA
Dordrecht
*Het afvalbrengstation Dordrecht is op feestdagen gesloten.