Afvalkalender gemeente Aa en Hunze

Afvalkalender gemeente Aa en Hunze bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Aa en Hunze? Op de afvalkalender van gemeente Aa en Hunze vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Aa en Hunze. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Aa en Hunze wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Aa en Hunze de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Aa en Hunze.
Afvalkalender gemeente Aa en Hunze

Afvalkalender Aa en Hunze

Afvalkalender gemeente Aa en Hunze bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Aa en Hunze kunt vinden? De gemeente Aa en Hunze ligt in de provincie Drenthe en heeft 25,562 inwoners. De afvalkalender in gemeente Aa en Hunze wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Aa en Hunze.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Aa en Hunze aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Aa en Hunze (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Aa en Hunze.

Over afval in de gemeente Aa en Hunze

In de gemeente Aa en Hunze wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,562 inwoners in de gemeente Aa en Hunze bieden jaarlijks ongeveer 663 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 215 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 65 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Aa en Hunze jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Aa en Hunze. Daarvan biedt iedere persoon 48.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 27 kilo grof huishoudelijk afval en 151 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Aa en Hunze gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Aa en Hunze

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Aa en Hunze bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Aa en Hunze vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Aa en Hunze

In de gemeente Aa en Hunze betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Aa en Hunze betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Aa en Hunze is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €182.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €242.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Aa en Hunze: €224.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Aa en Hunze wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Aa en Hunze.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Aa en Hunze.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Aa en Hunze

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Aa en Hunze.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 215
Papier 65
Glas 23
PMD 48.9
Grof huishoudelijk Restafval 27
Fijn huishoudelijk Restafval 151

Afvalwijzer gemeente Aa en Hunze

Afvalwijzer Aa en Hunze bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Aa en Hunze jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 663 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,562 inwoners van de gemeente Aa en Hunze, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Aa en Hunze

Aa en Hunze is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Aa en Hunze

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Aa en Hunze brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Aa en Hunze op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation AA en Hunze, Spekstoep 27, 9461 AL Gieten

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Aa en Hunze

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Aa en Hunze printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Aa en Hunze printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Aa en Hunze

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Aa en Hunze

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Aa en Hunze

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Aa en Hunze in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Aa en Hunze:
  • In de gemeente Aa en Hunze wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 663 kilo huisvuil ingezameld door de 25,562 inwoners in Aa en Hunze.
  • In de gemeente Aa en Hunze wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Aa en Hunze zijn €224,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Aa en Hunze gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Aa en Hunze?

De afvalkalender van de gemeente Aa en Hunze vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Aa en Hunze?

Als je container in de gemeente Aa en Hunze niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Aa en Hunze of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Aa en Hunze kun je dan contact opnemen met de gemeente Aa en Hunze. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Aa en Hunze?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Aa en Hunze een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Aa en Hunze als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Aa en Hunze?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Aa en Hunze: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Aa en Hunze. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Aa en Hunze”

 1. Donderdag is er bij ons in de wijk een controle gedaan over wat mensen in de oranje container gooien. Op zich natuurlijk hartstikke goed dat dit soms gebeurt maar waar ik mij over verbaas is het volgende.
  Buren van mij hebben in de oranje container alleen maar afval en andere rommel gegooid wat in de grijze hoort, ze kregen dus terecht een kaartje aan de container dat het niet goed was. Echter zijn deze mensen door de gemeente geplaatste asiel zoekers die de taal niet begrijpen en dus ook niet weten wat waar in moet. Ze weten niet eens wanneer de container aan de weg moet dus meestal zet ik hem aan de weg omdat hun container buiten naast de portiek deur staat. Maar heel terecht werd hij dus donderdag niet mee genomen maar tot mijn grote verbazing dus vrijdag ook niet toen de grijze werd geleegd.
  Waarom laten jullie hem dan ook staan als je zelf er al een kaartje aan doet dat er rest afval in zit ?
  Nu staat hij dus te stinken langs de kant van de weg en gaan de buren straks hun rotzooi ook nog in de andere containers gooien die buiten staan. Ik vind dit zeer slecht van jullie, dat je hem donderdag laat staan is logisch maar neem hem dan vrijdag wel mee want dat was de leeg dag van het spul wat in hun container zit. Of stuur de mensen een brief , dan graag in het engels of weet ik veel welke taal ze lezen.
  Het is voor jullie lekker verdienen om asielzoekers in iedere woning te plaatsten maar vertel ze dan ook de regels. Ik ga er vanuit dat jullie alsnog die containers gaan legen voordat het een grote puinhoop gaat worden bij ons in de straat . Ik woon zelf de ziel 54 in rolde dus ligt alle asiel zoekers even in wat de regels zijn aub.

 2. hallo gemeente aa en hunze

  wanneer komt de afvalwijzer met oudpapier op haal weer op jullie afvalwijzer uit

  want de laaste keer was in juni het is nu eind juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *