Afvalkalender gemeente Aa en Hunze

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Aa en Hunze bekijken? Aa en Hunze ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 25.384 inwoners. Het afval in Aa en Hunze wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Aa en Hunze

In de gemeente Aa en Hunze wordt ongeveer 663 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 215
Papier 65
Glas 23
PMD 48,9
Grof huishoudelijk Restafval 27
Fijn huishoudelijk Restafval 151

Afvalwijzer Aa en Hunze 2023

Afvalwijzer Aa en Hunze bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Aa en Hunze jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Aa en Hunze 2023

De afvalkalender 2023 van de gemeente Aa en Hunze vind je op:

Milieustraat gemeente Aa en Hunze

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Aa en Hunze?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Aa en Hunze. Het adres van de milieustraat Aa en Hunze is
  • Afvalbrengstation AA en Hunze, Spekstoep 27, 9461 AL Gieten

Grofvuil gemeente Aa en Hunze

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Aa en Hunze rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Aa en Hunze

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.