Afvalkalender gemeente Aalsmeer

Afvalkalender gemeente Aalsmeer bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Aalsmeer? Op de afvalkalender van gemeente Aalsmeer vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Aalsmeer. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Aalsmeer wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Aalsmeer de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Aalsmeer.
Afvalkalender gemeente Aalsmeer

Afvalkalender Aalsmeer

Afvalkalender gemeente Aalsmeer bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Aalsmeer kunt vinden? De gemeente Aalsmeer ligt in de provincie Noord-Holland en heeft 32,480 inwoners. De afvalkalender in gemeente Aalsmeer wordt verzorgd door Meerlanden. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Aalsmeer.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Aalsmeer aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Aalsmeer (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Aalsmeer.

Over afval in de gemeente Aalsmeer

In de gemeente Aalsmeer wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 32,480 inwoners in de gemeente Aalsmeer bieden jaarlijks ongeveer 485 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 92 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 46 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Aalsmeer jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Aalsmeer. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 23 kilo grof huishoudelijk afval en 171 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Aalsmeer gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Aalsmeer

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Aalsmeer bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Aalsmeer vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Aalsmeer

In de gemeente Aalsmeer betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Aalsmeer betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Aalsmeer is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €171.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €237.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Aalsmeer: €218.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Aalsmeer wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Aalsmeer.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Aalsmeer.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Aalsmeer

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Aalsmeer.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 46
Glas 24
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 171

Afvalwijzer gemeente Aalsmeer

Afvalwijzer Aalsmeer bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Aalsmeer jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 485 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 32,480 inwoners van de gemeente Aalsmeer, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Aalsmeer

Aalsmeer is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Aalsmeer

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Aalsmeer brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Aalsmeer op onderstaand adres:
  • Milieustraat Meerlanden, Cruquiusweg 47, 2102 LS Heemstede

Niet geleegd, extra container of container vol?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Aalsmeer

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Aalsmeer printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Meerlanden.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Aalsmeer printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Aalsmeer

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Aalsmeer

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Aalsmeer

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Holland

In de provincie Noord-Holland wordt er samengewerkt met de gemeenten om een goed beleid te voeren rondom afvalverwerking. In principe ligt de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van huishoudelijk afval bij de gemeenten. Zij vertrekken jaarlijks de afvalkalender. Maar in de provincie worden de (milieu)vergunningen verstrekt en gekeken naar een goed en duurzaam beleid. In Nederland wordt op dit moment ca 60% van al het afval gescheiden. De doelstelling is om dit uit te breiden naar 75%.  Op deze manier belandt er minder afval op de stortplaats. Want het afval dat niet gescheiden, verbrand of gerecycled kan worden belandt op een stortplaats binnen de provincie. In de provincie Noord-Holland zijn nog drie actieve stortplaatsen en een baggerstortplaats. Daarnaast zijn er nog drie oude stortplaatsen welke nog een milieuvergunning hebben. Op deze plaatsen wordt het afval op een verantwoorde en zo duurzaam mogelijke manier opgeslagen. 

Afvalkalender Aalsmeer in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Aalsmeer:
  • In de gemeente Aalsmeer wordt de afvalkalender verzorgd door Meerlanden.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 485 kilo huisvuil ingezameld door de 32,480 inwoners in Aalsmeer.
  • In de gemeente Aalsmeer wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Aalsmeer zijn €218,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Aalsmeer gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Aalsmeer?

De afvalkalender van de gemeente Aalsmeer vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Aalsmeer?

Als je container in de gemeente Aalsmeer niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Aalsmeer of met de afvalverwerker: Meerlanden

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Aalsmeer kun je dan contact opnemen met de gemeente Aalsmeer. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Meerlanden) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Aalsmeer?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Aalsmeer een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Aalsmeer als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Aalsmeer?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Aalsmeer: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Aalsmeer. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *