Afvalkalender gemeente Aalsmeer

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Aalsmeer bekijken? Aalsmeer ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 31.882 inwoners. Het afval in Aalsmeer wordt verzorgd door Meerlanden.

Afvalkalender gemeente Aalsmeer

In de gemeente Aalsmeer wordt ongeveer 485 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 46
Glas 24
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 23
Fijn huishoudelijk Restafval 171

Afvalwijzer Aalsmeer 2022

Afvalwijzer Aalsmeer bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Aalsmeer jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Aalsmeer 2022

De afvalkalender van de gemeente Aalsmeer vind je op:

Milieustraat gemeente Aalsmeer

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Aalsmeer?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Aalsmeer. Het adres van de milieustraat Aalsmeer is
  • Milieustraat Meerlanden, Cruquiusweg 47, 2102 LS Heemstede

Grofvuil gemeente Aalsmeer

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Aalsmeer rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Aalsmeer

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.