Afvalkalender gemeente Achtkarspelen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Achtkarspelen bekijken? Achtkarspelen ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 27.851 inwoners. Het afval in Achtkarspelen wordt verzorgd door Omrin.

Afvalkalender gemeente Achtkarspelen

In de gemeente Achtkarspelen wordt ongeveer 757 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 163
Papier 56
Glas 16
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 39
Fijn huishoudelijk Restafval 200

Afvalwijzer Achtkarspelen 2022

Afvalwijzer Achtkarspelen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Achtkarspelen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Achtkarspelen 2022

De afvalkalender van de gemeente Achtkarspelen vind je op:

Milieustraat gemeente Achtkarspelen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Achtkarspelen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Achtkarspelen. Het adres van de milieustraat Achtkarspelen is
  • Milieustraat Buitenpost, Lutkepost 18a, 9285 XD Buitenpost

Grofvuil gemeente Achtkarspelen

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Achtkarspelen rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Achtkarspelen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.