Afvalkalender gemeente Alblasserdam

Afvalkalender gemeente Alblasserdam

De afvalkalender gemeente Alblasserdam wordt verstrekt door HVC. HVC is het afvalverwerkingsbedrijf dat alles rondom afval verzorgd in de gemeente Alblasserdam. In de gemeente Alblasserdam worden huishoudens voorzien van tot wel 4 verschillende afvalcontainers:

  • GFT-afval
  • Papier & Karton
  • Plastic (PMD)
  • Restafval

Maar wanneer wordt het afval opgehaald in Alblasserdam?

Afvalkalender gemeente Alblasserdam

Op de website van de HVC groep kun je snel en gemakkelijk vinden wanneer je de container aan de weg moet zetten. Het enige wat je hoeft te doen is jouw postcode en huisnummer invullen en je krijgt direct jouw meest actuele afvalkalender te zien. Zorg ervoor dat de afvalbak op tijd aan de weg staat, HVC begint al vroeg met het legen van de afvalbakken.

Ophaalmomenten afval gemeente Alblasserdam

Elke soort container wordt op een ander moment opgehaald. Welke Kliko deze week aan de weg moet kun je zien op de afvalkalender van de gemeente Alblasserdam. Hierin staat een duidelijk overzicht van de afval ophaaldagen. 

Tip: Heb je de container aan de weg gezet maar weet je iedere keer niet welke container van jou is? Met handige Kliko stickers onderscheid je jouw (mini)container van de anderen.

Grof vuil Alblasserdam

Je kunt je grofvuil laten ophalen door HVC in Alblasserdam. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Spullen die nog een tweede leven kunnen hebben kun je daarom beter naar een kringloopwinkel brengen. Daarnaast kun je jouw grofvuil naar het afvalbrengstation Alblasserdam brengen. Deze is gevestigd aan Crezeepolder 9 in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit is in de meeste gevallen gratis. Wil je zelf het grofvuil wegbrengen? Houd er rekening mee dat je een afvalpas (als je deze hebt) moet meenemen en een geldig legitimatiebewijs.