Afvalkalender gemeente Alblasserdam

Afvalkalender gemeente Alblasserdam bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Alblasserdam? Op de afvalkalender van gemeente Alblasserdam vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Alblasserdam. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Alblasserdam wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Alblasserdam de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Alblasserdam.
Afvalkalender gemeente Alblasserdam

Afvalkalender Alblasserdam

Afvalkalender gemeente Alblasserdam bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Alblasserdam kunt vinden? De gemeente Alblasserdam ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 20,129 inwoners. De afvalkalender in gemeente Alblasserdam wordt verzorgd door HVC. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Alblasserdam.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Alblasserdam aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Alblasserdam (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Alblasserdam.

Over afval in de gemeente Alblasserdam

In de gemeente Alblasserdam wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 20,129 inwoners in de gemeente Alblasserdam bieden jaarlijks ongeveer 506 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 81 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 52 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Alblasserdam jaarlijks per persoon 17 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Alblasserdam. Daarvan biedt iedere persoon 28 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 178 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Alblasserdam gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Alblasserdam

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Alblasserdam bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Alblasserdam vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Alblasserdam

In de gemeente Alblasserdam betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Alblasserdam betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Alblasserdam is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €89.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €358.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Alblasserdam: €339.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Alblasserdam wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Alblasserdam.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Alblasserdam.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Alblasserdam

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Alblasserdam.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 81
Papier 52
Glas 17
PMD 28
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 178

Afvalwijzer gemeente Alblasserdam

Afvalwijzer Alblasserdam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Alblasserdam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 506 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 20,129 inwoners van de gemeente Alblasserdam, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Alblasserdam

Alblasserdam is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Alblasserdam

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Alblasserdam brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Alblasserdam op onderstaand adres:
  • HVC – Afvalbrengstation Hendrik-Ido-Ambacht, Crezéepolderweg 9, 3341 LA Hendrik-Ido-Ambacht

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Alblasserdam

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Alblasserdam printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van HVC.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Alblasserdam printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Alblasserdam

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Alblasserdam

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Alblasserdam

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Alblasserdam in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Alblasserdam:
  • In de gemeente Alblasserdam wordt de afvalkalender verzorgd door HVC.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 506 kilo huisvuil ingezameld door de 20,129 inwoners in Alblasserdam.
  • In de gemeente Alblasserdam wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Alblasserdam zijn €339,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Alblasserdam gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Alblasserdam?

De afvalkalender van de gemeente Alblasserdam vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Alblasserdam?

Als je container in de gemeente Alblasserdam niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Alblasserdam of met de afvalverwerker: HVC

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Alblasserdam kun je dan contact opnemen met de gemeente Alblasserdam. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (HVC) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Alblasserdam?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Alblasserdam een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Alblasserdam als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Alblasserdam?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Alblasserdam: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Alblasserdam. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *