Afvalkalender gemeente Alkmaar

Ben je op zoek naar de afvalkalender van de gemeente Alkmaar? De gemeente Alkmaar ligt in de provincie Noord-Holland en heeft ca 250.000 inwoners. De stad Alkmaar zelf heeft ongeveer 110.000 inwoners. Het ophalen van het afval gebeurt in Alkmaar door stadswerk072. De gemeente Alkmaar streeft naar een afvalscheiding van 60% van het afval in 2022. Stadswerk072 maakt gebruik van 3 soorten containers voor plastic, papier en gft.

  • De groene container is voor het GFT-afval.
  • De blauwe container is voor het papier-afval.
  • De grijze container met oranje deksel is voor het plastic afval.

Het restafval kun je naar een ondergrondse container bij jou in de buurt brengen. In het buitengebied krijg je ook een rolcontainer voor het restafval.

Afvalkalender gemeente Alkmaar

Wil je weten welke container er deze week opgehaald wordt in Alkmaar? Op de website van de afvalwijzer kun je eenvoudig je postcode en huisnummer invullen en dan krijg je alle actuele afval ophaaldata te zien. Website afvalwijzer.

Afvalkalender Alkmaar 2022: De app

Wil je alle actuele afval ophaaldata direct bij de hand hebben? Download dan de handige afvalwijzer app. Hierin kun je alle handig informatie zien rondom het afval in Alkmaar. Naast de afval ophaaldata vind je hier handige tips, informatie over het scheiden van afval en kun je herinnering instellen voor wanneer de rolcontainer aan de weg moet. De afvalwijzer app kun je downloaden in de App Store of de Google Play Store.

Geld besparen op je vuilnis?

Wil jij ook geld besparen op je afval of vuilnis? Dit kan door jouw afval beter te scheiden. Met een afvalscheider of een prullenbak met meerdere vakken kun je dit eenvoudig doen. Zo kun je ook binnenshuis jouw afval goed scheiden en dit vervolgens in de juiste Kliko of ondergrondse container doen. Goed afval scheiden = minder restafval.

Afvalbrengstation gemeente Alkmaar

Heb je veel grof vuil? Of ben je de tuin aan het verbouwen en heb je veel tuinafval? Dan kun je dit zelf naar het afvalbrengstation in Alkmaar brengen. Het adres van het afvalbrengstation Alkmaar is:

  • Kitmanstraat 26
  • 1812 PT
  • Alkmaar

Ook kun je in Alkmaar het grofvuil laten ophalen. Dit kan zelfs gratis. Maak hier wel even van tevoren een afspraak.

Afvalkalender gemeente Eindhoven