Afvalkalender gemeente Almelo

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Almelo bekijken? Almelo ligt in de provincie  Overijssel en heeft ongeveer 73.132 inwoners. Het afval in Almelo wordt verzorgd door Twente Milieu.

Afvalkalender gemeente Almelo

In de gemeente Almelo wordt ongeveer 466 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 107
Papier 39
Glas 17
PMD 18,8
Grof huishoudelijk Restafval 31
Fijn huishoudelijk Restafval 168

Afvalwijzer Almelo 2022

Afvalwijzer Almelo bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Almelo jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Almelo 2022

De afvalkalender van de gemeente Almelo vind je op:

Milieustraat gemeente Almelo

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Almelo?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Almelo. Het adres van de milieustraat Almelo is
  • Afvalbrengpunt Almelo, Turfkade 15, 7602 PA Almelo

Grofvuil gemeente Almelo

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Almelo rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Almelo

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.