Afvalkalender gemeente Almere

Welkom op de pagina voor jouw afvalkalender in de gemeente Almere. In Almere zorgt de gemeente voor de afvalverwerking in de stad. Almere is een stad en een gemeente in de Nederlandse provincie Flevoland. Met ruim 211.000 inwoners is het de op 7 na grootste gemeente van Nederland. Deze gemeente grenst aan de gemeenten Lelystad en Zeewolde. Aan de waterzijde liggen Almere aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. Zoals gezegd, in de gemeente Almere regelt de gemeente zelf de afvalverwerking voor de stad. Dit doen zij op twee manieren; enerzijds door de huiscontainers / kliko’s, en anderzijds via de ondergrondse containers.  

Afvalkalender gemeente Almere 2022

Bekijk hier de de afvalkalender voor Almere 2022. Voer hieronder jouw postcode en huisnummer in en bekijk wanneer bij jou het afval wordt opgehaald:

Bekijk hier de inzamelkalender Almere 2022.

Upcyclecentrum Almere 

Door slim om te gaan met afval en dit opnieuw te hergebruiken maakt de stad Almere handig gebruik van het upcyclen. De gemeente Almere bouwde in Almere Haven als eerste in Nederland een upcyclecentrum. Door goed het afval te scheiden kun jij bijdragen aan de waardetoevoeging van nieuwe producten gemaakt van afval. Ben je benieuwd welk afval waar hoort, klik dan hier

Het afval wat jij scheidt wordt op deze manier weer hergebruikt als een grondstof en basisstof voor andere producten / materialen. Door afgedankte goederen weer opnieuw een leven in te blazen en hier waarde aan toe te voegen krijgen deze goederen weer opnieuw een economische waarde. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Om te zien wat er met jou afval wordt gedaan is er ook een belevingscentrum geopend. Met groepen tot maximaal 35 personen kun je een kijkje nemen in de keuken van het upcyclecentrum Almere.  

Milieuparken 

In Almere zijn er 3 recycleperrons waar jij jouw afval gratis kwijt kunt. Daarnaast bestaat er ook een gratis ophaaldienst voor het grofvuil. Om zwerfafval te voorkomen wordt er ook regelmatig een ronde gereden om dit op te ruimen door de gemeente.  

Argonweg 81, 1362 AD Almere Poort

Vlotbrugweg 36, 1332 AJ Almere Buiten

Upcyclecentrum: De Steiger 113, 1351 AK Almere Haven

Aanhangwagen lenen 

Je kan via de recyclingperrons in Almere Poort en Almere buiten gratis een aanhanger lenen om de spullen te vervoeren. Zijn de aanhangwagens niet aanwezig dan moet je even wachten tot die beschikbaar zijn. Je kunt ze helaas niet reserveren. Voor het lenen, betaal je contant een borg van € 100,-