Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam

Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Alphen-Chaam? Op de afvalkalender van gemeente Alphen-Chaam vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Alphen-Chaam. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Alphen-Chaam wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Alphen-Chaam.
Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam

Afvalkalender Alphen-Chaam

Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam kunt vinden? De gemeente Alphen-Chaam ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 10,442 inwoners. De afvalkalender in gemeente Alphen-Chaam wordt verzorgd door Renewi. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Alphen-Chaam.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Alphen-Chaam aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Alphen-Chaam (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Alphen-Chaam.

Over afval in de gemeente Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 10,442 inwoners in de gemeente Alphen-Chaam bieden jaarlijks ongeveer 514 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 123 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 64 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Alphen-Chaam jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Alphen-Chaam. Daarvan biedt iedere persoon 11.1 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 12 kilo grof huishoudelijk afval en 209 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Alphen-Chaam gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Alphen-Chaam

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Alphen-Chaam bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Alphen-Chaam betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Alphen-Chaam is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €220.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €259.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Alphen-Chaam: €250.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Alphen-Chaam wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Alphen-Chaam.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Alphen-Chaam.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Alphen-Chaam

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Alphen-Chaam.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 123
Papier 64
Glas 23
PMD 11.1
Grof huishoudelijk Restafval 12
Fijn huishoudelijk Restafval 209

Afvalwijzer gemeente Alphen-Chaam

Afvalwijzer Alphen-Chaam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Alphen-Chaam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 514 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 10,442 inwoners van de gemeente Alphen-Chaam, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Alphen-Chaam

Alphen-Chaam is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Alphen-Chaam

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Alphen-Chaam brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Alphen-Chaam op onderstaand adres:
  • Milieustraat Alphen-Chaam, Smederijstraat 6, 5111 PT Baarle-Nassauhttps://www.mijnafvalwijzer.nl/

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Alphen-Chaam

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Renewi.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Alphen-Chaam printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Alphen-Chaam

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Alphen-Chaam

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Oud papier in Alphen-Chaam

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Alphen-Chaam in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Alphen-Chaam:
  • In de gemeente Alphen-Chaam wordt de afvalkalender verzorgd door Renewi.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 514 kilo huisvuil ingezameld door de 10,442 inwoners in Alphen-Chaam.
  • In de gemeente Alphen-Chaam wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Alphen-Chaam zijn €250,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Alphen-Chaam gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Alphen-Chaam?

De afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Alphen-Chaam?

Als je container in de gemeente Alphen-Chaam niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Alphen-Chaam of met de afvalverwerker: Renewi

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Alphen-Chaam kun je dan contact opnemen met de gemeente Alphen-Chaam. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Renewi) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Alphen-Chaam?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Alphen-Chaam een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Alphen-Chaam als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Alphen-Chaam?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Alphen-Chaam: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Alphen-Chaam. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *