Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam bekijken? Alphen-Chaam ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 10.234 inwoners. Het afval in Alphen-Chaam wordt verzorgd door Renewi.

Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam

In de gemeente Alphen-Chaam wordt ongeveer 514 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 123
Papier 64
Glas 23
PMD 11,1
Grof huishoudelijk Restafval 12
Fijn huishoudelijk Restafval 209

Afvalwijzer Alphen-Chaam 2022

Afvalwijzer Alphen-Chaam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Alphen-Chaam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Alphen-Chaam 2022

De afvalkalender van de gemeente Alphen-Chaam vind je op:

Milieustraat gemeente Alphen-Chaam

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Alphen-Chaam?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Alphen-Chaam. Het adres van de milieustraat Alphen-Chaam is
  • Milieustraat Alphen-Chaam, Smederijstraat 6, 5111 PT Baarle-Nassauhttps://www.mijnafvalwijzer.nl/

Grofvuil gemeente Alphen-Chaam

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Alphen-Chaam rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Alphen-Chaam

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.