Afvalkalender gemeente Altena

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Altena bekijken? Altena ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 55.966 inwoners. Het afval in Altena wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Altena

In de gemeente Altena wordt ongeveer 499 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 118
Papier 60
Glas 18
PMD 29,2
Grof huishoudelijk Restafval 17
Fijn huishoudelijk Restafval 88

Afvalwijzer Altena 2022

Afvalwijzer Altena bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Altena jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Altena 2022

De afvalkalender van de gemeente Altena vind je op:

Milieustraat gemeente Altena

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Altena?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Altena. Het adres van de milieustraat Altena is
  • Milieustation Altena, Beyerinckweg 12, 4251 LP Werkendam

Grofvuil gemeente Altena

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Altena rondom feestdagen

Rondom feestdagen hebben gemeenten vaak afwijkende afvalophaaldagen. Met dagen zoals kerst, pasen of koningsdag kan de afvalkalender van jouw gemeente afwijken. Op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf kun je vinden hoe de afvalkalender wijzigt rondom feestdagen.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Altena

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.