Afvalkalender gemeente Ameland

Afvalkalender gemeente Ameland bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Ameland? Op de afvalkalender van gemeente Ameland vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Ameland. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Ameland wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Ameland de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Ameland.
Afvalkalender gemeente Ameland

Afvalkalender Ameland

Afvalkalender gemeente Ameland bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Ameland kunt vinden? De gemeente Ameland ligt in de provincie Friesland en heeft 3,743 inwoners. De afvalkalender in gemeente Ameland wordt verzorgd door Omrin. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Ameland.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Ameland aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Ameland (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Ameland.

Over afval in de gemeente Ameland

In de gemeente Ameland wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 3,743 inwoners in de gemeente Ameland bieden jaarlijks ongeveer 1152 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 201 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 151 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Ameland jaarlijks per persoon 95 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Ameland. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 127 kilo grof huishoudelijk afval en 472 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Ameland gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Ameland

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Ameland bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Ameland vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Ameland

In de gemeente Ameland betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Ameland betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Ameland is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €170.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €223.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Ameland: €201.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Ameland wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Ameland.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Ameland.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Ameland

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Ameland.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 201
Papier 151
Glas 95
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 127
Fijn huishoudelijk Restafval 472

Afvalwijzer gemeente Ameland

Afvalwijzer Ameland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Ameland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 1152 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 3,743 inwoners van de gemeente Ameland, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Ameland

Ameland is een niet-diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Ameland

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Ameland brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Ameland op onderstaand adres:
  • Milieustraat Nes Ameland, Verbindingsweg 31, 9163 GC Nes

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Ameland

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Ameland printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Omrin.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Ameland printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Ameland

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Ameland

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Ameland

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Friesland

De provincie Friesland heeft verschillende systemen en maatregelen genomen om haar inwoners te informeren over het verwerken van afval. Een van de belangrijkste is de afvalkalender. Deze kalender geeft inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. Daarnaast wordt er veel samen gewerkt binnen de gemeente met lokale winkelcentra en andere afvalophaal plaatsen. Op deze locaties kun je vaak gemakkelijk jouw afval scheiden. Denk hierbij aan rest-afval, plastic, karton/ oud papier, glas en textiel. Daarnaast zijn er diverse campagnes vanuit de gemeente waarbij inwoners worden geïnformeerd over het belang van recycling en afvalvermindering. Wil je weten hoe jij hieraan bij kan dragen? Lees dan verder. 

Afvalkalender Ameland in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Ameland:
  • In de gemeente Ameland wordt de afvalkalender verzorgd door Omrin.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 1152 kilo huisvuil ingezameld door de 3,743 inwoners in Ameland.
  • In de gemeente Ameland wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Ameland zijn €201,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Ameland gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Ameland?

De afvalkalender van de gemeente Ameland vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Ameland?

Als je container in de gemeente Ameland niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Ameland of met de afvalverwerker: Omrin

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Ameland kun je dan contact opnemen met de gemeente Ameland. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Omrin) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Ameland?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Ameland een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Ameland als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Ameland?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Ameland: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Ameland. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *