Afvalkalender gemeente Ameland

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Ameland bekijken? Ameland ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 3.734 inwoners. Het afval in Ameland wordt verzorgd door Omrin.

Afvalkalender gemeente Ameland

In de gemeente Ameland wordt ongeveer 1152 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 201
Papier 151
Glas 95
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 127
Fijn huishoudelijk Restafval 472

Afvalwijzer Ameland 2022

Afvalwijzer Ameland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Ameland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Ameland 2022

De afvalkalender van de gemeente Ameland vind je op:

Milieustraat gemeente Ameland

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Ameland?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Ameland. Het adres van de milieustraat Ameland is
  • Milieustraat Nes Ameland, Verbindingsweg 31, 9163 GC Nes

Grofvuil gemeente Ameland

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Ameland rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Ameland

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.