Afvalkalender gemeente Amersfoort

Wil je weten wanneer de container aan de weg moet in de gemeente Amersfoort? Hier vind je de afvalkalender van de gemeente Amersfoort. Amersfoort ligt in het midden van het land en hoort bij de provincie Utrecht. Amersfoort heeft ongeveer 160.000 inwoners en is daarmee de tweede stad van de provincie. Het afval in de gemeente Amersfoort wordt verzorgd door ROVA. De gemeente Amersfoort streeft samen met ROVA naar een afvalloze stad in 2030. Dit betekent dat al het afval gescheiden ingezameld wordt en hergebruikt wordt als nieuwe grondstoffen.

Afvalkalender gemeente Amersfoort

Afvalkalender Amersfoort 2022

Om deze doelstelling te behalen wordt er door ROVA steeds meer afval per adres opgehaald. Op deze manier kan alle soorten afval hergebruikt worden voor een nieuw product. Er zijn en komen steeds meer aparte containers per adres voor Groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval) en voor Plastic, metaal en drankkartons (PMD-afval). Het restafval kan dan in de ondergrondse containers voor restafval.

Afvalkalender gemeente Amersfoort

De afvalkalender voor de gemeente Amersfoort wordt verzorgd door ROVA. Je kunt hieronder gemakkelijk je eigen postcode en huisnummer invullen en dan krijg je gelijk inzicht in jouw persoonlijke afvalkalender.

Afval scheiden Amersfoort

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. Omdat veel afvalsoorten worden gerecycled, wordt hiermee het milieu gespaard. Bovendien betaal jij vaak voor het inleveren van restafval de hoogste prijs. Het goed scheiden van afval scheelt je dus uiteindelijk ook geld. Wil jij ook én bijdragen aan een beter milieu én geld besparen?

Afvalkalender App Amersfoort

Wil je de afvalkalender graag altijd bij de hand hebben? Download dan de speciale App voor je mobiel of tablet. Je kunt de App vinden onder de naam ROVA in de App Store (IOS) of de Google Play Store (Android). Naast de afvalkalender geeft deze App allerlei andere handige functies. Zo kun je een herinnering instellen wanneer jouw minicontainer aan de weg moet. Ook kun je in de scheidingswijzer zien welk soort afval in welke container hoort.

Milieubrengstation Amersfoort

Heb je afval wat niet in een minicontainer of een ondergrondse container mag of past? Dan kun je dit naar het milieubrengstation in Amersfoort brengen. Als je afval naar het milieubrengstation brengt moet je altijd legitimatie meenemen om aan te tonen dat je een inwoner van de gemeente Amersfoort bent. Het adres van het afvalbrengstation Amersfoort is:

  • Nijverheidsweg-Noord 35
  • 3812 PK 
  • Amersfoort