Afvalkalender gemeente Amstelveen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Amstelveen bekijken? Amstelveen ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 91.767 inwoners. Het afval in Amstelveen wordt verzorgd door De gemeente.

Afvalkalender gemeente Amstelveen

In de gemeente Amstelveen wordt ongeveer 430 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 46
Papier 45
Glas 22
PMD 16,3
Grof huishoudelijk Restafval 29
Fijn huishoudelijk Restafval 182

Afvalwijzer Amstelveen 2022

Afvalwijzer Amstelveen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Amstelveen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Amstelveen 2022

De afvalkalender van de gemeente Amstelveen vind je op:

Milieustraat gemeente Amstelveen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Amstelveen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Amstelveen. Het adres van de milieustraat Amstelveen is
  • Afvalbrengstation Amstelveen, Grutterij 26, 1185 ZW Amstelveen

Grofvuil gemeente Amstelveen

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Amstelveen rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Amstelveen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.