Afvalkalender gemeente Amsterdam

Afvalkalender gemeente Amsterdam bekijken? Woon jij in Amsterdam en wil je weten wanneer jouw afval wordt opgehaald? Ieder jaar maakt de gemeente Amsterdam per stadsdeel een afvalkalender op. Hierdoor kan het dus per wijk verschillen hoe jouw afval wordt opgehaald. In de meeste stadsdelen wordt het afval geregeld via ondergrondse containers. Voor sommigen hiervan heb je een milieupas nodig om deze te bedienen, anderen kun je het gewoon in deponeren. 

Afvalkalender gemeente Amsterdam

Zet nooit het afval naast de container dus ook niet wanneer hij vol is. Dit kan je namelijk duur komen te staan (minimaal 95 euro boete). 

Afvalkalender gemeente Amsterdam 2022

Voor het afstorten van grofvuil kunnen ook verschillende regels gelden. Zo kun je bijvoorbeeld in Noord een gratis aanhanger of bestelbus ophalen. Hiermee kun je het grofvuil afstorten op de stortplaats aan de Struisgrasstraat 33 B in Noord. De gemeente vraag alleen een borg van 250 euro voor de bestelbus en 150 euro borg voor de aanhanger. 

Over het algemeen gelden er voor iedere wijk ongeveer dezelfde regels. Dit betekent dat wanneer er vaste ophaaldagen zijn, je ervoor moet zorgen dat het grofvuil vanaf 21.00 uur avonds en voor 07.00 uur op de ochtend aangeboden moet worden.

Andere delen werken op afspraak voor het grofvuil. Je belt dan met het nummer van de gemeente 14020 om een afspraak te maken. Zet het grofvuil neer in de buurt van de ondergrondse container of op de aangewezen plekken.

Voor meer informatie klik op jouw stadsdeel:

Afval scheiden Amsterdam

Afval scheiden is een steeds groter wordend thema. Het scheiden van afval draagt bij aan een beter milieu omdat steeds meer afvalsoorten worden gerecycled. Door dit recyclen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt zonder dat hier nieuwe grondstoffen voor hoeven te worden gebruikt. Aan het scheiden van afval kun jij bijdragen, het goed scheiden begint namelijk al thuis. Je kunt daarom jouw afval eenvoudig scheiden door een afvalscheider. Met zo’n prullenbak met meerdere vakken kun je verschillende afvalsoorten apart inzamelen voor je ze weggooit.

Container uit het zicht

Heb jij ook meerdere Kliko’s om jouw afval te kunnen scheiden? Een veelgehoorde “klacht” is dat deze containers nogal in het zicht staan. Je kunt deze kliko’s uit het zicht krijgen. Dit kun je doen door een Klikokast. Hierdoor kijk je nooit meer tegen die lelijke containers aan. Meer weten?