Afvalkalender gemeente Appingedam

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Appingedam bekijken? Appingedam ligt in de provincie  Groningen en heeft ongeveer 11.635 inwoners. Het afval in Appingedam wordt verzorgd door Omrin.

Afvalkalender gemeente Appingedam

In de gemeente Appingedam wordt ongeveer 547 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 114
Papier 71
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 29
Fijn huishoudelijk Restafval 238

Afvalwijzer Appingedam 2024

Afvalwijzer Appingedam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Appingedam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Appingedam 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Appingedam vind je op:

Milieustraat gemeente Appingedam

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Appingedam?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Appingedam. Het adres van de milieustraat Appingedam is

  • Milieustraat Appingedam, Warvenweg 15, 9936 TG Farmsum

Grofvuil gemeente Appingedam

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Appingedam rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Appingedam

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.