Afvalkalender gemeente Assen

Afvalkalender gemeente Assen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Assen? Op de afvalkalender van gemeente Assen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Assen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Assen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Assen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Assen.
Afvalkalender gemeente Assen

Afvalkalender Assen

Afvalkalender gemeente Assen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Assen kunt vinden? De gemeente Assen ligt in de provincie Drenthe en heeft 69,042 inwoners. De afvalkalender in gemeente Assen wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Assen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Assen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Assen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Assen.

Over afval in de gemeente Assen

In de gemeente Assen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 69,042 inwoners in de gemeente Assen bieden jaarlijks ongeveer 492 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 116 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 55 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Assen jaarlijks per persoon 18 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Assen. Daarvan biedt iedere persoon 29.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 18 kilo grof huishoudelijk afval en 142 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Assen gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Assen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Assen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Assen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Assen

In de gemeente Assen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Assen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Assen is:

 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €179.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €253.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Assen: €224.

De afvalstoffenheffing in de gemeente Assen wordt onder andere gebruikt voor:

  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Assen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Assen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Assen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Assen.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 116
Papier 55
Glas 18
PMD 29.9
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 142

Afvalwijzer gemeente Assen

Afvalwijzer Assen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Assen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 492 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 69,042 inwoners van de gemeente Assen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Assen

Assen is een niet-diftar gemeente.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Assen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Assen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Assen op onderstaand adres:

  • Milieupark “Het Kanaal”, Van Doornestraat 11, 9403 AN Assen

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Assen

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Assen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Assen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Assen

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Assen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Assen

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Assen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Assen:

  • In de gemeente Assen wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 492 kilo huisvuil ingezameld door de 69,042 inwoners in Assen.
  • In de gemeente Assen wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Assen zijn €224,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Assen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Assen?

De afvalkalender van de gemeente Assen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Assen?

Als je container in de gemeente Assen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Assen of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Assen kun je dan contact opnemen met de gemeente Assen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Assen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Assen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Assen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Assen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Assen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Assen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Assen”

 1. vreemd dat mijn adres niet herkend wordt. als ik gemeentelijke belastingen moet betalen heeft de
  gemeente assen daar geen probleem mee!!!!!
  doe niet zo ingewikkeld voor met name oudere mensen.
  plaats gewoon de afvalkalender in de asser courant.
  naast een zgn schrijfcursus voor de ambtenaren een cursus : de gemeente is er voor de inwoners,
  niet: de inwoners zijn er voor de gemeente.
  moet ik elke keer dhr Luc Rengers inschakelen om ambtelijke fratsen te corrigeren??

  1. Beste A.J. van der Pennen,

   Na wat onderzoek zijn wij erachter wat het probleem is. U probeert namelijk nog in te loggen via de oude website van de afvalkalender van de gemeente Assen. De nieuwe website van de afvalkalender vindt u hier.

   Wij hebben uw adres meteen even geprobeerd en het lukte direct om de afvalkalender van uw adres in Assen te vinden.

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

   Mvg

   Afvalkalender gemeente Assen nieuwe website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *