Afvalkalender gemeente Assen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Assen bekijken? Assen ligt in de provincie  Drenthe en heeft ongeveer 68.743 inwoners. Het afval in Assen wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Assen

In de gemeente Assen wordt ongeveer 449 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 116
Papier 55
Glas 18
PMD 29,9
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 142

Afvalwijzer Assen 2022

Afvalwijzer Assen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Assen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Assen 2022

De afvalkalender van de gemeente Assen vind je op:

Milieustraat gemeente Assen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Assen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Assen. Het adres van de milieustraat Assen is
  • Milieupark “Het Kanaal”, Van Doornestraat 11, 9403 AN Assen

Grofvuil gemeente Assen

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Assen rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Assen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.