Afvalkalender gemeente Asten

Afvalkalender gemeente Asten bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Asten? Op de afvalkalender van gemeente Asten vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Asten. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Asten wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Asten de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Asten.
Afvalkalender gemeente Asten

Afvalkalender Asten

Afvalkalender gemeente Asten bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Asten kunt vinden? De gemeente Asten ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 17,076 inwoners. De afvalkalender in gemeente Asten wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Asten.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Asten aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Asten (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Asten.

Over afval in de gemeente Asten

In de gemeente Asten wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 17,076 inwoners in de gemeente Asten bieden jaarlijks ongeveer 383 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 94 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 53 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Asten jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Asten. Daarvan biedt iedere persoon 33 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 10 kilo grof huishoudelijk afval en 57 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Asten gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Asten

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Asten bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Asten vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Asten

In de gemeente Asten betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Asten betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Asten is:

 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €124.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €220.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Asten: €189.

De afvalstoffenheffing in de gemeente Asten wordt onder andere gebruikt voor:

  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Asten.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Asten.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Asten

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Asten.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 94
Papier 53
Glas 29
PMD 33
Grof huishoudelijk Restafval 10
Fijn huishoudelijk Restafval 57

Afvalwijzer gemeente Asten

Afvalwijzer Asten bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Asten jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 383 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 17,076 inwoners van de gemeente Asten, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Asten

Asten is een niet-diftar gemeente.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Asten

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Asten brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Asten op onderstaand adres:

  • Milieustraat Asten, Holberg 2, 5711 DE Someren

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Asten

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Asten printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Asten printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Asten

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Asten

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Asten

Het apart inzamelen van oud papier is heel belangrijk. Omdat dit papier eenvoudig gerecycled kan worden en hier weer nieuwe producten van gemaakt kunnen. Oud papier wordt verwerkt door een speciale afvalverwerker. Zij maken “pulp” van oud papier en karton. Van dit pulp worden vervolgens weer nieuwe producten gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tissues en verpakkingsmateriaal voor alledaagse producten. Hierom wordt het apart inzamelen van oud papier steeds belangrijker. Jij kunt hieraan jouw steentje bijdragen. Door het apart te houden van papier en dit op de juiste plaatsen in televeren. Op de site van jouw gemeente of afvalverwerker kun je de dichtstbijzijnde papiercontainer vinden.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Asten in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Asten:

  • In de gemeente Asten wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.

  • Er wordt jaarlijks ongeveer 383 kilo huisvuil ingezameld door de 17,076 inwoners in Asten.

  • In de gemeente Asten wordt geen gebruik van diftar.

  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Asten zijn €189,-

  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Asten gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Asten?

De afvalkalender van de gemeente Asten vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Asten?

Als je container in de gemeente Asten niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Asten of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Asten kun je dan contact opnemen met de gemeente Asten. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Asten?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Asten een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Asten als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Asten?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Asten:
1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg.
2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg.
3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd.
4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Asten.
5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

3 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Asten”

 1. als ik klik voor de afvalkalender 2024 wat jullie aangeven, klik HIER dan krijg ik de kalender van 2020
  nou dat is lekker makkelijk… sjonge jonge zeg.

  1. Beste Peer Welten,

   Onze excuses, er stond inderdaad nog een oude link. Als het goed is werkt de link nu weer.

   Met vriendelijke groet.

 2. Vooraan in de Ficusstraat hangen 2 dagen na t ophalen alweer zakken plastic. Dit is van de Poolse mensen daliastraaat 51 . Zitte geregeld vogels aan. En rotzooi op straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *