Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau

Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Baarle-Nassau? Op de afvalkalender van gemeente Baarle-Nassau vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Baarle-Nassau. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Baarle-Nassau wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Baarle-Nassau.
Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau

Afvalkalender Baarle-Nassau

Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau kunt vinden? De gemeente Baarle-Nassau ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 6,943 inwoners. De afvalkalender in gemeente Baarle-Nassau wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Baarle-Nassau.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Baarle-Nassau aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Baarle-Nassau (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Baarle-Nassau.

Over afval in de gemeente Baarle-Nassau

In de gemeente Baarle-Nassau wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 6,943 inwoners in de gemeente Baarle-Nassau bieden jaarlijks ongeveer 519 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 126 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 52 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Baarle-Nassau jaarlijks per persoon 31 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Baarle-Nassau. Daarvan biedt iedere persoon 22.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 19 kilo grof huishoudelijk afval en 147 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Baarle-Nassau gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Baarle-Nassau

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Baarle-Nassau bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Baarle-Nassau

In de gemeente Baarle-Nassau betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Baarle-Nassau betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Baarle-Nassau is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €204.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €324.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Baarle-Nassau: €286.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Baarle-Nassau wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Baarle-Nassau.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Baarle-Nassau.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Baarle-Nassau

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Baarle-Nassau.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 126
Papier 52
Glas 31
PMD 22.2
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 147

Afvalwijzer gemeente Baarle-Nassau

Afvalwijzer Baarle-Nassau bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Baarle-Nassau jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 519 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 6,943 inwoners van de gemeente Baarle-Nassau, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Baarle-Nassau

Baarle-Nassau is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Baarle-Nassau

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Baarle-Nassau brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Baarle-Nassau op onderstaand adres:
  • Milieustraat Baarle-Nassau, Smederijstraat 6, 5111 PT Baarle-Nassau

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Baarle-Nassau

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Baarle-Nassau printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Baarle-Nassau

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Baarle-Nassau

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Baarle-Nassau

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Baarle-Nassau in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Baarle-Nassau:
  • In de gemeente Baarle-Nassau wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 519 kilo huisvuil ingezameld door de 6,943 inwoners in Baarle-Nassau.
  • In de gemeente Baarle-Nassau wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Baarle-Nassau zijn €286,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Baarle-Nassau gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Baarle-Nassau?

De afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Baarle-Nassau?

Als je container in de gemeente Baarle-Nassau niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Baarle-Nassau of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Baarle-Nassau kun je dan contact opnemen met de gemeente Baarle-Nassau. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Baarle-Nassau?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Baarle-Nassau een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Baarle-Nassau als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Baarle-Nassau?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Baarle-Nassau: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Baarle-Nassau. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *