Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau bekijken? Baarle-Nassau ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 6.879 inwoners. Het afval in Baarle-Nassau wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau

In de gemeente Baarle-Nassau wordt ongeveer 519 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 126
Papier 52
Glas 31
PMD 22,2
Grof huishoudelijk Restafval 19
Fijn huishoudelijk Restafval 147

Afvalwijzer Baarle-Nassau 2022

Afvalwijzer Baarle-Nassau bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Baarle-Nassau jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Baarle-Nassau 2022

De afvalkalender van de gemeente Baarle-Nassau vind je op:

Milieustraat gemeente Baarle-Nassau

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Baarle-Nassau?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Baarle-Nassau. Het adres van de milieustraat Baarle-Nassau is
  • Milieustraat Baarle-Nassau, Smederijstraat 6, 5111 PT Baarle-Nassau

Grofvuil gemeente Baarle-Nassau

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Baarle-Nassau rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Baarle-Nassau

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.