Afvalkalender gemeente Baarn

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Baarn bekijken? Baarn ligt in de provincie  Utrecht en heeft ongeveer 24.867 inwoners. Het afval in Baarn wordt verzorgd door RMN.

Afvalkalender gemeente Baarn

In de gemeente Baarn wordt ongeveer 557 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 100
Papier 50
Glas 23
PMD 16,3
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 166

Afvalwijzer Baarn 2022

Afvalwijzer Baarn bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Baarn jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Baarn 2022

De afvalkalender van de gemeente Baarn vind je op:

Milieustraat gemeente Baarn

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Baarn?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Baarn. Het adres van de milieustraat Baarn is
  • Afvalbrenstation Baarn, Oude Amsterdamsestraatweg 4, 3741 MR Baarn

Grofvuil gemeente Baarn

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Baarn rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Baarn

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.