Afvalkalender gemeente Baarn

Afvalkalender gemeente Baarn bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Baarn? Op de afvalkalender van gemeente Baarn vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Baarn. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Baarn wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Baarn de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Baarn.
Afvalkalender gemeente Baarn

Afvalkalender Baarn

Afvalkalender gemeente Baarn bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Baarn kunt vinden? De gemeente Baarn ligt in de provincie Utrecht en heeft 24,870 inwoners. De afvalkalender in gemeente Baarn wordt verzorgd door RMN. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:

  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Baarn.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Baarn aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Baarn (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Baarn.

Over afval in de gemeente Baarn

In de gemeente Baarn wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 24,870 inwoners in de gemeente Baarn bieden jaarlijks ongeveer 557 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 100 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 50 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Baarn jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Baarn. Daarvan biedt iedere persoon 16.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 32 kilo grof huishoudelijk afval en 166 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Baarn gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Baarn

Wil je de afvalkalender van de gemeente Baarn bekijken? De actuele afvalkalender voor de gemeente Baarn vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Baarn

In de gemeente Baarn betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Baarn betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Baarn is:

 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €286.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €3993.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Baarn: €357.

De afvalstoffenheffing in de gemeente Baarn wordt onder andere gebruikt voor:

  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Baarn.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Baarn.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Baarn

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Baarn.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 100
Papier 50
Glas 23
PMD 16.3
Grof huishoudelijk Restafval 32
Fijn huishoudelijk Restafval 166

Afvalwijzer gemeente Baarn

Afvalwijzer Baarn bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Baarn jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 557 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 24,870 inwoners van de gemeente Baarn, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Baarn

Baarn is een niet-diftar gemeente.

Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Baarn

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Baarn brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Baarn op onderstaand adres:

  • Afvalbrenstation Baarn, Oude Amsterdamsestraatweg 4, 3741 MR Baarn

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Baarn

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Baarn printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:

 1. Ga naar de website van RMN.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Baarn printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Baarn

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Baarn

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Baarn

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Baarn in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Baarn:

  • In de gemeente Baarn wordt de afvalkalender verzorgd door RMN.

  • Er wordt jaarlijks ongeveer 557 kilo huisvuil ingezameld door de 24,870 inwoners in Baarn.

  • In de gemeente Baarn wordt geen gebruik van diftar.

  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Baarn zijn €357,-

  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Baarn gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Baarn?

De afvalkalender van de gemeente Baarn vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Baarn?

Als je container in de gemeente Baarn niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Baarn of met de afvalverwerker: RMN

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Baarn kun je dan contact opnemen met de gemeente Baarn. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RMN) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Baarn?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Baarn een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Baarn als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Baarn?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Baarn:
1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg.
2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg.
3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd.
4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Baarn.
5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

3 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Baarn”

  1. Beste Wilmar Dolman,

   Bedankt voor de oplettendheid. De link was veranderd, vandaar. De afvalkalender van Baarn zou het nu weer moeten doen. Je kunt de afvalkalender ook hier vinden.

   Met vriendelijke groet.

 1. Vandaag zou mijn papiercontainer geleegd worden. Gisteravond al aan de weg gezet. Opnieuw is hij, voor de zoveelste keer, niet geleegd. Mijn adres: Ruysdaelhof 4 Baarn.
  De container is overvol.
  Waarom gebeurt dit keer op keer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *