Afvalkalender gemeente Barendrecht

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Barendrecht bekijken? Barendrecht ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 48.691 inwoners. Het afval in Barendrecht wordt verzorgd door BAR Afvalbeheer.

Afvalkalender gemeente Barendrecht

In de gemeente Barendrecht wordt ongeveer 588 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 0
Papier 46
Glas 15
PMD 5,4
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 283

Afvalwijzer Barendrecht 2022

Afvalwijzer Barendrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Barendrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Barendrecht 2022

De afvalkalender van de gemeente Barendrecht vind je op:

Milieustraat gemeente Barendrecht

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Barendrecht?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Barendrecht. Het adres van de milieustraat Barendrecht is
  • Gemeentewerf Barendrecht afval aanbiedstation, Londen 15, 2993 LA Barendrecht

Grofvuil gemeente Barendrecht

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Barendrecht rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Barendrecht

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.