Afvalkalender gemeente Barendrecht

Afvalkalender gemeente Barendrecht bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Barendrecht? Op de afvalkalender van gemeente Barendrecht vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Barendrecht. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Barendrecht wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Barendrecht de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Barendrecht.
Afvalkalender gemeente Barendrecht

Afvalkalender Barendrecht

Afvalkalender gemeente Barendrecht bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Barendrecht kunt vinden? De gemeente Barendrecht ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 48,674 inwoners. De afvalkalender in gemeente Barendrecht wordt verzorgd door BAR Afvalbeheer. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Barendrecht.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Barendrecht aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Barendrecht (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Barendrecht.

Over afval in de gemeente Barendrecht

In de gemeente Barendrecht wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 48,674 inwoners in de gemeente Barendrecht bieden jaarlijks ongeveer 588 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 0 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 46 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Barendrecht jaarlijks per persoon 15 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Barendrecht. Daarvan biedt iedere persoon 5.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 40 kilo grof huishoudelijk afval en 283 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Barendrecht gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Barendrecht

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Barendrecht bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Barendrecht vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Barendrecht

In de gemeente Barendrecht betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Barendrecht betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Barendrecht is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €361.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Barendrecht: €317.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Barendrecht wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Barendrecht.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Barendrecht.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Barendrecht

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Barendrecht.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 0
Papier 46
Glas 15
PMD 5.4
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 283

Afvalwijzer gemeente Barendrecht

Afvalwijzer Barendrecht bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Barendrecht jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 588 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 48,674 inwoners van de gemeente Barendrecht, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Barendrecht

Barendrecht is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Barendrecht

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Barendrecht brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Barendrecht op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Barendrecht afval aanbiedstation, Londen 15, 2993 LA Barendrecht

Container niet geleegd of extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Barendrecht

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Barendrecht printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van BAR Afvalbeheer.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Barendrecht printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Barendrecht

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Barendrecht

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Barendrecht

Oud papier kun je inleveren bij een speciale oud-papiercontainer of bij de milieustraat van jouw gemeente. Vaak zijn er enkele instructies aan verbonden. Zo kun je het beste ervoor kiezen om het papier kleiner te maken zodat het beter past in de ondergrondse container. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bij veel supermarkten om jouw oud papier in te leveren. In sommige gemeenten wordt er jaarlijks op enkele dagen het oud papier opgehaald. Dit kun je dan op de aangegeven plaatsen aan de straat zetten. Verstandig is het om het papier even te binden met een afbreekbaar touw zodat jouw afval niet rondslingerd in de natuur. Waar de oud-papier containers staan kun je vinden op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Barendrecht in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Barendrecht:
  • In de gemeente Barendrecht wordt de afvalkalender verzorgd door BAR Afvalbeheer.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 588 kilo huisvuil ingezameld door de 48,674 inwoners in Barendrecht.
  • In de gemeente Barendrecht wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Barendrecht zijn €317,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Barendrecht gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Barendrecht?

De afvalkalender van de gemeente Barendrecht vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Barendrecht?

Als je container in de gemeente Barendrecht niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Barendrecht of met de afvalverwerker: BAR Afvalbeheer

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Barendrecht kun je dan contact opnemen met de gemeente Barendrecht. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (BAR Afvalbeheer) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Barendrecht?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Barendrecht een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Barendrecht als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Barendrecht?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Barendrecht: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Barendrecht. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Barendrecht”

  1. Beste Cor Koppert,

   Het klopt inderdaad dat de afvalkalender van Barendrecht 2024 nog niet zichtbaar is via de website. In de komende dagen zou de afvalkalender zichtbaar moeten worden.
   Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *