Afvalkalender gemeente Barneveld

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Barneveld bekijken? Barneveld ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 59.308 inwoners. Het afval in Barneveld wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Barneveld

In de gemeente Barneveld wordt ongeveer 518 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 137
Papier 61
Glas 19
PMD 29,9
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 126

Afvalwijzer Barneveld 2022

Afvalwijzer Barneveld bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Barneveld jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Barneveld 2022

De afvalkalender van de gemeente Barneveld vind je op:

Milieustraat gemeente Barneveld

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Barneveld?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Barneveld. Het adres van de milieustraat Barneveld is
  • Milieustraat Otelaar Barneveld, Otelaarseweg 9, 3771 VJ Barneveld

Grofvuil gemeente Barneveld

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Barneveld rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Barneveld

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.