Afvalkalender gemeente Beek

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Beek bekijken? Beek ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 15.868 inwoners. Het afval in Beek wordt verzorgd door RWM.

Afvalkalender gemeente Beek

In de gemeente Beek wordt ongeveer 417 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 60
Papier 62
Glas 29
PMD 27,2
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 110

Afvalwijzer Beek 2022

Afvalwijzer Beek bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Beek jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Glasafval, papierafval, GFT-afval en plastic. We zamelen steeds meer afvalsoorten gescheiden in. Dit doen we om zoveel mogelijk afval te kunnen recyclen en hergebruiken. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat jij thuis al je afval al zoveel mogelijk gescheiden inzamelt. Je kunt dit eenvoudig doen met een prullenbak met meerdere vakken.

Afvalkalender gemeente Beek 2022

De afvalkalender van de gemeente Beek vind je op:

Milieustraat gemeente Beek

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Beek?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Beek. Het adres van de milieustraat Beek is
  • Milieustraat Beek, Breinderveldweg te Schinnen

Grofvuil gemeente Beek

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Beek rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Beek

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.