Afvalkalender gemeente Beek

Afvalkalender gemeente Beek bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Beek? Op de afvalkalender van gemeente Beek vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Beek. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Beek wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Beek de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Beek.
Afvalkalender gemeente Beek

Afvalkalender Beek

Afvalkalender gemeente Beek bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Beek kunt vinden? De gemeente Beek ligt in de provincie Limburg en heeft 15,790 inwoners. De afvalkalender in gemeente Beek wordt verzorgd door RWM. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Beek.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Beek aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Beek (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Beek.

Over afval in de gemeente Beek

In de gemeente Beek wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 15,790 inwoners in de gemeente Beek bieden jaarlijks ongeveer 417 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 60 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Beek jaarlijks per persoon 29 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Beek. Daarvan biedt iedere persoon 27.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 25 kilo grof huishoudelijk afval en 110 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Beek gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Beek

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Beek bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Beek vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Beek

In de gemeente Beek betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Beek betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Beek is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €239.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €301.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Beek: €281.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Beek wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Beek.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Beek.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Beek

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Beek.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 60
Papier 62
Glas 29
PMD 27.2
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 110

Afvalwijzer gemeente Beek

Afvalwijzer Beek bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Beek jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 417 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 15,790 inwoners van de gemeente Beek, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Beek

Beek is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Beek

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Beek brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Beek op onderstaand adres:
  • Milieustraat Beek, Breinderveldweg te Schinnen

Container vol? Extra lediging aanvragen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Beek

Ben jij opzoek naar de papieren afvalkalender van jouw gemeente? Het uitbrengen van een papieren afvalkalender is al jarenlang niet meer de standaard. Voor veel mensen is dit een groot gemis. De papieren afvalkalender heeft namelijk veel voordelen. Zo is het eenvoudig te raadplegen en gemakkelijk in gebruik. Ook heeft niet iedereen toegang tot internet of een smartphone. Het geeft een goed overzicht op welke dagen het afval wordt opgehaald. Daarnaast staat er ook informatie beschreven over de afwijkende ophaaldagen en informatie over de milieustraat bij jou in de buurt. Ben jij benieuwd of jouw gemeente een papieren afvalkalender beschikbaar heeft? Neem dan contact op met jouw gemeente of afvalverwerker. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Beek printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van RWM.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Beek printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Beek

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Beek

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Beek

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Beek in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Beek:
  • In de gemeente Beek wordt de afvalkalender verzorgd door RWM.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 417 kilo huisvuil ingezameld door de 15,790 inwoners in Beek.
  • In de gemeente Beek wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Beek zijn €281,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Beek gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Beek?

De afvalkalender van de gemeente Beek vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Beek?

Als je container in de gemeente Beek niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Beek of met de afvalverwerker: RWM

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Beek kun je dan contact opnemen met de gemeente Beek. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RWM) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Beek?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Beek een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Beek als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Beek?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Beek: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Beek. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *