Afvalkalender gemeente Beekdaelen

Afvalkalender gemeente Beekdaelen bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Beekdaelen? Op de afvalkalender van gemeente Beekdaelen vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Beekdaelen. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Beekdaelen wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Beekdaelen de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Beekdaelen.
Afvalkalender gemeente Beekdaelen

Afvalkalender Beekdaelen

Afvalkalender gemeente Beekdaelen bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Beekdaelen kunt vinden? De gemeente Beekdaelen ligt in de provincie Limburg en heeft 35,931 inwoners. De afvalkalender in gemeente Beekdaelen wordt verzorgd door Rd4 en RWM. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Beekdaelen.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Beekdaelen aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Beekdaelen (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Beekdaelen.

Over afval in de gemeente Beekdaelen

In de gemeente Beekdaelen wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 35,931 inwoners in de gemeente Beekdaelen bieden jaarlijks ongeveer 509 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 165 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 58 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Beekdaelen jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Beekdaelen. Daarvan biedt iedere persoon 28.6 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 16 kilo grof huishoudelijk afval en 132 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Beekdaelen gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Beekdaelen

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Beekdaelen bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Beekdaelen vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Beekdaelen

In de gemeente Beekdaelen betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Beekdaelen betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Beekdaelen is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €250.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €290.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Beekdaelen: €278.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Beekdaelen wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Beekdaelen.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Beekdaelen.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Beekdaelen

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Beekdaelen.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 165
Papier 58
Glas 21
PMD 28.6
Grof huishoudelijk Restafval 16
Fijn huishoudelijk Restafval 132

Afvalwijzer gemeente Beekdaelen

Afvalwijzer Beekdaelen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Beekdaelen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 509 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 35,931 inwoners van de gemeente Beekdaelen, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Beekdaelen

Beekdaelen is een diftar gemeente. Waarom is het gescheiden inzamelen van afval zo belangrijk? Het scheiden van afval binnen de gemeenten wordt steeds belangrijker. Dit draagt bij aan een duurzame en circulaire economie. Op deze manier worden de zogenaamde eindige grondstoffen niet verder uitgeput en kan de natuur op een goede manier herstellen. Het recyclen van afval draagt hieraan bij. Omdat veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled is het belangrijk om deze afvalsoorten gescheiden in te zamelen. Dit kan door verschillende afvalscheiders. Denk hierbij bijvorbeeld aan plastic, glas, karton en papier en GFT-afval. Op veel plaatsen kun je (gratis) bovengenoemde afval soorten afstorten. Op het makkelijk te maken kun je voor een prullenbak kiezen met meerdere vakken. Deze prullenbakken met meerdere vakken maken het voor jou eenvoudig om afval gescheiden in te zamelen. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Milieustraat gemeente Beekdaelen

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Beekdaelen brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Beekdaelen op onderstaand adres:
  • Milieupark Schinnen, De Breinder, Breinderveldweg 19, 6365 CM Schinnen

Volle kliko en extra laten legen?

Heb je extra afval of is jouw container snel vol geraakt? Dan kun je er in veel gemeenten voor kiezen om je container extra te laten legen (tegen betaling). Je kunt hiervoor contact opnemen met jouw afvalverwerkingsbedrijf of met de gemeente. Ook als je container niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente of afvalverwerker. Bovendien kun je contact opnemen met de afvalverwerker wanneer jouw kliko kapot is. Dan wordt jouw kliko gemaakt. Let wel op: hier zijn vaak wel kosten aan verbonden. Daarom kun je er ook voor kiezen om je container zelf te repareren. Onderdelen hiervoor zijn vaak wel op het internet te bestellen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente of het afvalinzamelingsbedrijf wanneer je gebruikt maakt van een ondergrondse container en deze vol zit. Je mag afval nooit naast de container zetten. Hier je namelijk een bekeuring voor krijgen.

Papieren afvalkalender gemeente Beekdaelen

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Beekdaelen printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Rd4 en RWM.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Beekdaelen printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Beekdaelen

Onder grofvuil verstaan we al het afval wat te groot is voor de kliko’s en minicontainers. Ook het afval wat niet past in de ondergrondse containers valt onder grofvuil. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld bankstellen, kapotte apparaten, bouwafval en tuinafval. Om het milieu te sparen is het belangrijk voor een goede afvoer van dit afval. In veel gemeenten worden grofvuil verzameldiensten aangeboden. Zo wordt er op een aantal dagen per jaar grofvuil opgehaald. Vaak staan deze dagen vermeld op de afvalkalender van de gemeente waarin jij woont. Ook kun je in sommige gemeenten een (online) afspraak maken om het afval op te halen, dit is vaak gratis voor inwoners. Ook kun je het grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in jouw gemeente. Welk afval jij (gratis) kunt afstorten kun je vinden op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afwijkende afvalkalender Beekdaelen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Beekdaelen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Beekdaelen in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Beekdaelen:
  • In de gemeente Beekdaelen wordt de afvalkalender verzorgd door Rd4 en RWM.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 509 kilo huisvuil ingezameld door de 35,931 inwoners in Beekdaelen.
  • In de gemeente Beekdaelen wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Beekdaelen zijn €278,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Beekdaelen gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Beekdaelen?

De afvalkalender van de gemeente Beekdaelen vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Beekdaelen?

Als je container in de gemeente Beekdaelen niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Beekdaelen of met de afvalverwerker: Rd4 en RWM

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Beekdaelen kun je dan contact opnemen met de gemeente Beekdaelen. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Rd4 en RWM) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Beekdaelen?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Beekdaelen een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Beekdaelen als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Beekdaelen?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Beekdaelen: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Beekdaelen. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *