Afvalkalender gemeente Beekdaelen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Beekdaelen bekijken? Beekdaelen ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 35.952 inwoners. Het afval in Beekdaelen wordt verzorgd door Rd4 en RWM.

Afvalkalender gemeente Beekdaelen

In de gemeente Beekdaelen wordt ongeveer 509 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 165
Papier 58
Glas 21
PMD 28,6
Grof huishoudelijk Restafval 16
Fijn huishoudelijk Restafval 132

Afvalwijzer Beekdaelen 2022

Afvalwijzer Beekdaelen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Beekdaelen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Beekdaelen 2022

De afvalkalender van de gemeente Beekdaelen vind je op:

Milieustraat gemeente Beekdaelen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Beekdaelen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Beekdaelen. Het adres van de milieustraat Beekdaelen is
  • Milieupark Schinnen, De Breinder, Breinderveldweg 19, 6365 CM Schinnen

Grofvuil gemeente Beekdaelen

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Beekdaelen rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Beekdaelen

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.