Afvalkalender gemeente Berg en Dal

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Berg en Dal bekijken? Berg en Dal ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 35.019 inwoners. Het afval in Berg en Dal wordt verzorgd door Dar.

Afvalkalender gemeente Berg en Dal

In de gemeente Berg en Dal wordt ongeveer 531 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 186
Papier 69
Glas 29
PMD 34,3
Grof huishoudelijk Restafval 17
Fijn huishoudelijk Restafval 56

Afvalwijzer Berg en Dal 2022

Afvalwijzer Berg en Dal bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Berg en Dal jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Berg en Dal 2022

De afvalkalender van de gemeente Berg en Dal vind je op:

Milieustraat gemeente Berg en Dal

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Berg en Dal?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Berg en Dal. Het adres van de milieustraat Berg en Dal is
  • Milieustraat Berg en Dal, Kanaalstraat 401, 6541 XK Nijmegen

Grofvuil gemeente Berg en Dal

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Berg en Dal rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Berg en Dal

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.