Afvalkalender gemeente Bergeijk

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Bergeijk bekijken? Bergeijk ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 18.650 inwoners. Het afval in Bergeijk wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Bergeijk

In de gemeente Bergeijk wordt ongeveer 437 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 75
Papier 64
Glas 24
PMD 29,1
Grof huishoudelijk Restafval 16
Fijn huishoudelijk Restafval 50

Afvalwijzer Bergeijk 2022

Afvalwijzer Bergeijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bergeijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Bergeijk 2022

De afvalkalender van de gemeente Bergeijk vind je op:

Milieustraat gemeente Bergeijk

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Bergeijk?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Bergeijk. Het adres van de milieustraat Bergeijk is
  • Milieustraat Bergeijk,Bokkerijder 14, 5571 MX Bergeijk

Grofvuil gemeente Bergeijk

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Bergeijk rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Bergeijk

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.