Afvalkalender gemeente Bergen op Zoom

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Bergen op Zoom bekijken? Bergen op Zoom ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 67.589 inwoners. Het afval in Bergen op Zoom wordt verzorgd door Saver.

Afvalkalender gemeente Bergen op Zoom

In de gemeente Bergen op Zoom wordt ongeveer 592 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 88
Papier 54
Glas 22
PMD 16,9
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 171

Afvalwijzer Bergen op Zoom 2022

Afvalwijzer Bergen op Zoom bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bergen op Zoom jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Bergen op Zoom 2022

De afvalkalender van de gemeente Bergen op Zoom vind je op:

Milieustraat gemeente Bergen op Zoom

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Bergen op Zoom?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Bergen op Zoom. Het adres van de milieustraat Bergen op Zoom is
  • Saver Bergen op Zoom, Van Konijnenburgweg 58, 4612 PL Bergen op Zoom

Grofvuil gemeente Bergen op Zoom

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Bergen op Zoom rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Bergen op Zoom

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.