Afvalkalender gemeente Berkelland

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Berkelland bekijken? Berkelland ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 43.760 inwoners. Het afval in Berkelland wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Berkelland

In de gemeente Berkelland wordt ongeveer 571 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 117
Papier 72
Glas 20
PMD 21,3
Grof huishoudelijk Restafval 13
Fijn huishoudelijk Restafval 268

Afvalwijzer Berkelland 2022

Afvalwijzer Berkelland bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Berkelland jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Berkelland 2022

De afvalkalender van de gemeente Berkelland vind je op:

Milieustraat gemeente Berkelland

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Berkelland?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Berkelland. Het adres van de milieustraat Berkelland is
  • geen gegevens beschikbaar

Grofvuil gemeente Berkelland

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Berkelland rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Berkelland

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.