Afvalkalender gemeente Bernheze

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Bernheze bekijken? Bernheze ligt in de provincie  Noord-Brabant en heeft ongeveer 31.301 inwoners. Het afval in Bernheze wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Bernheze

In de gemeente Bernheze wordt ongeveer 387 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 72
Papier 64
Glas 24
PMD 24,8
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 89

Afvalwijzer Bernheze 2022

Afvalwijzer Bernheze bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bernheze jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Bernheze 2022

De afvalkalender van de gemeente Bernheze vind je op:

Milieustraat gemeente Bernheze

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Bernheze?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Bernheze. Het adres van de milieustraat Bernheze is
  • Milieustraat Bernheze, De Morgenstond 4, 5473 HG Heeswijk Dinther

Grofvuil gemeente Bernheze

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Bernheze rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Steeds meer gemeenten werken met verschillende kliko’s of minicontainers om het afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor krijg jij waarschijnlijk te maken met steeds meer Kliko’s in je tuin. Deze zijn vaak een doorn in het oog. Wil je niet meer tegen die lelijke kliko’s aankijken?

Oud papier gemeente Bernheze

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.