Afvalkalender gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Afvalkalender gemeente Bodegraven-Reeuwijk bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Op de afvalkalender van gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
Afvalkalender gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Afvalkalender Bodegraven-Reeuwijk

Afvalkalender gemeente Bodegraven-Reeuwijk bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunt vinden? De gemeente Bodegraven-Reeuwijk ligt in de provincie Zuid-Holland en heeft 35,765 inwoners. De afvalkalender in gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt verzorgd door Cyclus. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Bodegraven-Reeuwijk (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Over afval in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 35,765 inwoners in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bieden jaarlijks ongeveer 497 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 122 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 69 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk jaarlijks per persoon 23 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Daarvan biedt iedere persoon 29.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 30 kilo grof huishoudelijk afval en 106 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Bodegraven-Reeuwijk gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Bodegraven-Reeuwijk

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Bodegraven-Reeuwijk

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €100.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €339.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Bodegraven-Reeuwijk: €312.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Bodegraven-Reeuwijk.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Bodegraven-Reeuwijk.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 122
Papier 69
Glas 23
PMD 29.5
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 106

Afvalwijzer gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Afvalwijzer Bodegraven-Reeuwijk bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bodegraven-Reeuwijk jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 497 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 35,765 inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Bodegraven-Reeuwijk is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op onderstaand adres:
  • Afvalbrengstation Bodegraven-Reeuwijk, Portugalweg 6, 2411 PR Bodegraven

Niet geleegd, extra container of container vol?

Een volle container is natuurlijk iets waar niemand op staat te wachten. Daarom kun je bij de gemeente ook een extra leging van je container aanvragen. Hier zijn vaak wel extra kosten aan verbonden. Het is daarom verstandiger om je afval zelf naar de vuilstort of de milieustraat van jouw gemeente te brengen. Maak je gebruik van een ondergrondse container bij jou in de buurt? Als de ondergrondse container vol is dan kun je ook contact opnemen met jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf. Dit is gratis. Vind je jouw container te klein? Dan kun je contact opnemen met de gemeente om een aanvraag te doen voor een grotere container. Let op: het beleid hiervoor verschilt per gemeente. Je mag afval nooit zomaar naast de container zetten. Hier kun je een boete voor krijgen. Zwerfafval is natuurlijk iets wat niemand wil.

Papieren afvalkalender gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Cyclus.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Bodegraven-Reeuwijk

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Bodegraven-Reeuwijk

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Zuid-Holland

Binnen de provincie Zuid-Holland zijn er diverse duurzame initiatieven die zich richten op het reduceren van afval, recycling, hergebruik en afvalverbranding. De gemeente informeert haar inwoners hierover middels de afvalkalender. Zo wordt er nauw samengewerkt met de lokale gemeenten en bedrijven om op een duurzame wijze het afval af te kunnen voeren. Ook zijn er diverse initiatieven waarbij de afvalverwerking wordt gebruikt voor energieopwekking. In Nederland produceren we jaarlijks per persoon ongeveer 490 kg afval per jaar.  Ongeveer een half % van al dit afval kan niet worden gescheiden, gerecycled of worden verbrand. Dit afval belandt dan op de stortplaats. Er zijn in de provincie Zuid-Holland elf stortplaatsen. De provincie houdt toezicht op de nazorg van afval en baggerstortplaatsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het voorkomen van nadelige effecten aan het milieu. 

Afvalkalender Bodegraven-Reeuwijk in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Bodegraven-Reeuwijk:
  • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de afvalkalender verzorgd door Cyclus.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 497 kilo huisvuil ingezameld door de 35,765 inwoners in Bodegraven-Reeuwijk.
  • In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn €312,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Bodegraven-Reeuwijk gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk?

De afvalkalender van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Bodegraven-Reeuwijk?

Als je container in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk of met de afvalverwerker: Cyclus

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kun je dan contact opnemen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Cyclus) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Bodegraven-Reeuwijk?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Bodegraven-Reeuwijk?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *