Afvalkalender gemeente Borger-Odoorn

Afvalkalender gemeente Borger-Odoorn bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Borger-Odoorn? Op de afvalkalender van gemeente Borger-Odoorn vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Borger-Odoorn. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Borger-Odoorn wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Borger-Odoorn de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Borger-Odoorn.
Afvalkalender gemeente Borger-Odoorn

Afvalkalender Borger-Odoorn

Afvalkalender gemeente Borger-Odoorn bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Borger-Odoorn kunt vinden? De gemeente Borger-Odoorn ligt in de provincie Drenthe en heeft 25,679 inwoners. De afvalkalender in gemeente Borger-Odoorn wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Borger-Odoorn.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Borger-Odoorn aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Borger-Odoorn (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Borger-Odoorn.

Over afval in de gemeente Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 25,679 inwoners in de gemeente Borger-Odoorn bieden jaarlijks ongeveer 413 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 57 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 63 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Borger-Odoorn jaarlijks per persoon 22 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Borger-Odoorn. Daarvan biedt iedere persoon 22.4 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 26 kilo grof huishoudelijk afval en 124 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Borger-Odoorn gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Borger-Odoorn

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Borger-Odoorn bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Borger-Odoorn vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Borger-Odoorn

In de gemeente Borger-Odoorn betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Borger-Odoorn betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Borger-Odoorn is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €166.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €222.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Borger-Odoorn: €206.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Borger-Odoorn wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Borger-Odoorn.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Borger-Odoorn.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Borger-Odoorn

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Borger-Odoorn.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 57
Papier 63
Glas 22
PMD 22.4
Grof huishoudelijk Restafval 26
Fijn huishoudelijk Restafval 124

Afvalwijzer gemeente Borger-Odoorn

Afvalwijzer Borger-Odoorn bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Borger-Odoorn jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 413 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 25,679 inwoners van de gemeente Borger-Odoorn, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Borger-Odoorn

Borger-Odoorn is een diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Borger-Odoorn

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Borger-Odoorn brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Borger-Odoorn op onderstaand adres:
  • Afvalbrengpunt Borger-Odorn, Noorderkijl 9, 9571 AR 2e Exloermond

Volle kliko en extra laten legen?

Zit de ondergrondse container vol? Dit is erg vervelend. Vaak is het zo dat de container niet vol zit maar verstopt is geraakt doordat er iemand te grote stukken afval heeft afgestort. Hierdoor kan het lijken alsof de ondergrondse container vol zit. Op de ondergrondse container zit vaak een sticker met een telefoonnummer wat je kunt bellen. Je kunt dan een melding maken. Leg nooit afval naast de container. Want hierdoor kan het afval in de natuur rondslingeren en dan krijg je zwerfafval. Daarnaast staat er een boete op wanneer je het afval op een niet juiste manier afstort. Wil je jouw afval toch afstorten? Maak dan een online of telefonische afspraak met jouw gemeente of afvalverwerker. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het afval af te storten naar de milieustraat.  

Papieren afvalkalender gemeente Borger-Odoorn

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Borger-Odoorn printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Borger-Odoorn printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Borger-Odoorn

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Borger-Odoorn

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Borger-Odoorn

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Drenthe

Als inwoner van de provincie Drenthe heb je voornamelijk met jouw lokale gemeente te maken als het gaat om afvalverwerking. Binnen de provincie worden er diverse taken uitgevoerd rondom afval. Er wordt beleid gemaakt en afspraken grotere bedrijven zoals afvalverwerkers. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor het milieubehoud. Het afval wat niet kan worden gescheiden, verbrand of gerecycled wordt afgestort op een stortplaats. Daarnaast zijn er diverse initiatieven om de inwoners te motiveren en te informeren over afvalreductie. Er worden zelfs binnen de gemeenten afvalcoaches ingezet om inwoners bewuster te maken rondom afvalproductie. Verder hanteren sommige gemeente een systeem waarbij je minder betaalt als je minder afval produceert. Dit systeem wordt DIFTAR genoemd. Benieuwd of jouw gemeente gebruik maakt van dit systeem lees dan verder. 

Afvalkalender Borger-Odoorn in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Borger-Odoorn:
  • In de gemeente Borger-Odoorn wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 413 kilo huisvuil ingezameld door de 25,679 inwoners in Borger-Odoorn.
  • In de gemeente Borger-Odoorn wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Borger-Odoorn zijn €206,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Borger-Odoorn gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Borger-Odoorn?

De afvalkalender van de gemeente Borger-Odoorn vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Borger-Odoorn?

Als je container in de gemeente Borger-Odoorn niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Borger-Odoorn of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Borger-Odoorn kun je dan contact opnemen met de gemeente Borger-Odoorn. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Borger-Odoorn?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Borger-Odoorn een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Borger-Odoorn als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Borger-Odoorn?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Borger-Odoorn: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Borger-Odoorn. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *