Afvalkalender gemeente Breda

Afvalkalender gemeente Breda bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Breda? Op de afvalkalender van gemeente Breda vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Breda. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Breda wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Breda de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Breda.
Afvalkalender gemeente Breda

Afvalkalender Breda

Afvalkalender gemeente Breda bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Breda kunt vinden? De gemeente Breda ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 184,716 inwoners. De afvalkalender in gemeente Breda wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Breda.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Breda aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Breda (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Breda.

Over afval in de gemeente Breda

In de gemeente Breda wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 184,716 inwoners in de gemeente Breda bieden jaarlijks ongeveer 465 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 94 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 59 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Breda jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Breda. Daarvan biedt iedere persoon 22.9 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 49 kilo grof huishoudelijk afval en 107 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Breda gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Breda

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Breda bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Breda vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Breda

In de gemeente Breda betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Breda betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Breda is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €239.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €354.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Breda: €302.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Breda wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Breda.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Breda.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Breda

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Breda.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 94
Papier 59
Glas 26
PMD 22.9
Grof huishoudelijk Restafval 49
Fijn huishoudelijk Restafval 107

Afvalwijzer gemeente Breda

Afvalwijzer Breda bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Breda jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 465 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 184,716 inwoners van de gemeente Breda, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Breda

Breda is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Breda

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Breda brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Breda op onderstaand adres:
  • Milieustation Spinveld Breda, Spinveld 9, 4815 HR Breda

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Heb je na een verbouwing extra afval? Of ben je na de feestdagen in huis bezig geweest en heeft dit voor een hoop troep gezorgd? We kunnen ons voorstellen dat jouw container dan snel vol is geraakt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je afval naar de milieustraat in jouw gemeente te brengen. Wat je ook kunt doen is een extra leging van je container aanvragen. Dit doe je bij jouw gemeente of afval bedrijf. Ook neem je contact op met de gemeente of afvalverwerker als de ondergrondse container vol zit, je kliko kapot is of wanneer je een extra kliko wilt aanvragen. Tenslotte kun je ook contact opnemen met de gemeente als je container gestolen of vermist is. Je mag vuilnis nooit zomaar aan de straat zetten, hier staat namelijk een boete op. Dat is natuurlijk zonde geld!

Papieren afvalkalender gemeente Breda

Wil jij liever een papieren afvalkalender van jouw gemeente? Jaarlijks worden er nog altijd veel papieren afvalkalenders uitgegeven. Deze worden per post toegestuurd. Het hebben van zo’n kalender biedt voor veel mensen duidelijkheid. Zo is het vaak in een oogopslag duidelijk wanneer er welk afval aan de weg gezet kan worden. Dit voorkomt dat het afval onterecht op straat gezet wordt en daarbij voorkomt het dus overlast. Ondanks de grote populariteit van de afvalkalender is het helaas niet meer de standaard voor veel gemeenten of afvalverwerkers. Toch zijn de papieren afvalkalenders nog altijd beschikbaar. Je kunt ze vaak vinden op de website of in de app van jouw gemeente/ afvalverwerker. Jij kunt ze dan zelf downloaden en uitprinten.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Breda printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Breda printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Breda

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Breda

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Breda

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Breda in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Breda:
  • In de gemeente Breda wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 465 kilo huisvuil ingezameld door de 184,716 inwoners in Breda.
  • In de gemeente Breda wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Breda zijn €302,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Breda gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Breda?

De afvalkalender van de gemeente Breda vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Breda?

Als je container in de gemeente Breda niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Breda of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Breda kun je dan contact opnemen met de gemeente Breda. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Breda?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Breda een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Breda als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Breda?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Breda: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Breda. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Breda”

 1. Vandaag – maandag 15 januari 2024 – zijn zeven papiercontainers NIET geleegd.
  In de Middachtenstraat IJpelaar zijn vijf plaatsen toegewezen waar de containers geplaatst moeten worden.
  Op één van de vijf plaatsen zijn de keurig geplaatste papiercontainers echter NIET geleegd.
  De chauffeur is waarschijnlijk aan het ophaalpunt voorbij gereden.
  Wat te doen met de volle containers? Eén dag laten staan? Legen in de ondergrondse restafvalcontainer?
  Gaarne zo spoedig mogelijk uw reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *