Afvalkalender gemeente Brielle

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Brielle bekijken? Brielle ligt in de provincie  Zuid-Holland en heeft ongeveer 17.267 inwoners. Het afval in Brielle wordt verzorgd door Renewi.

Afvalkalender gemeente Brielle

In de gemeente Brielle wordt ongeveer 584 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 92
Papier 38
Glas 23
PMD 9,8
Grof huishoudelijk Restafval 35
Fijn huishoudelijk Restafval 248

Afvalwijzer Brielle 2024

Afvalwijzer Brielle bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Brielle jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Brielle 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Brielle vind je op:

Milieustraat gemeente Brielle

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Brielle?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Brielle. Het adres van de milieustraat Brielle is

  • Stadswerf Brielle, Het Woud 53, 3232 LN Brielle

Grofvuil gemeente Brielle

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Brielle rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Brielle

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.