Afvalkalender gemeente Bronckhorst

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Bronckhorst bekijken? Bronckhorst ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 36.006 inwoners. Het afval in Bronckhorst wordt verzorgd door Circulus-Berkel.

Afvalkalender gemeente Bronckhorst

In de gemeente Bronckhorst wordt ongeveer 376 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 111
Papier 70
Glas 26
PMD 35,3
Grof huishoudelijk Restafval 9
Fijn huishoudelijk Restafval 68

Afvalwijzer Bronckhorst 2022

Afvalwijzer Bronckhorst bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bronckhorst jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Bronckhorst 2022

De afvalkalender van de gemeente Bronckhorst vind je op:

Milieustraat gemeente Bronckhorst

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Bronckhorst?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Bronckhorst. Het adres van de milieustraat Bronckhorst is
  • Vuilstort Bronckhorst, Boggelderenk 3, 7207 BW Zutphen

Grofvuil gemeente Bronckhorst

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Bronckhorst rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Bronckhorst

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.