Afvalkalender gemeente Brunssum

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Brunssum bekijken? Brunssum ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 27.805 inwoners. Het afval in Brunssum wordt verzorgd door Rd4.

Afvalkalender gemeente Brunssum

In de gemeente Brunssum wordt ongeveer 475 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 114
Papier 55
Glas 25
PMD 30
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 135

Afvalwijzer Brunssum 2022

Afvalwijzer Brunssum bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Brunssum jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Brunssum 2022

De afvalkalender van de gemeente Brunssum vind je op:

Milieustraat gemeente Brunssum

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Brunssum?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Brunssum. Het adres van de milieustraat Brunssum is
  • Rd4 milieupark Brunssum, Milieuweg 1, 6442 PV Brunssum

Grofvuil gemeente Brunssum

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Brunssum rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Brunssum

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.