Afvalkalender gemeente Bunnik

Afvalkalender gemeente Bunnik bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Bunnik? Op de afvalkalender van gemeente Bunnik vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Bunnik. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Bunnik wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Bunnik de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Bunnik.
Afvalkalender gemeente Bunnik

Afvalkalender Bunnik

Afvalkalender gemeente Bunnik bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Bunnik kunt vinden? De gemeente Bunnik ligt in de provincie Utrecht en heeft 15,649 inwoners. De afvalkalender in gemeente Bunnik wordt verzorgd door RMN. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Bunnik.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Bunnik aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Bunnik (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Bunnik.

Over afval in de gemeente Bunnik

In de gemeente Bunnik wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 15,649 inwoners in de gemeente Bunnik bieden jaarlijks ongeveer 588 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 120 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 60 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Bunnik jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Bunnik. Daarvan biedt iedere persoon 15 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 24 kilo grof huishoudelijk afval en 174 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Bunnik gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Bunnik

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Bunnik bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Bunnik vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Bunnik

In de gemeente Bunnik betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Bunnik betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Bunnik is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €188.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €324.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Bunnik: €283.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Bunnik wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Bunnik.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Bunnik.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Bunnik

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Bunnik.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 120
Papier 60
Glas 25
PMD 15
Grof huishoudelijk Restafval 24
Fijn huishoudelijk Restafval 174

Afvalwijzer gemeente Bunnik

Afvalwijzer Bunnik bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Bunnik jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 588 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 15,649 inwoners van de gemeente Bunnik, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Bunnik

Bunnik is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente Bunnik

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Bunnik brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Bunnik op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf Bunnik, Schoudermantel 71, 3981 AG Bunnik

Niet geleegd, extra container of container vol?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Bunnik

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Bunnik printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van RMN.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Bunnik printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Bunnik

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender Bunnik

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in Bunnik

Oud papier, waar laat ik dat? Oud papier kun je vaak kwijt in speciale papierbakken. Waar deze papierbakken te vinden zijn kun je op de website van jouw gemeente vinden. Vaak staat er in elke wijk wel een oud papier bak. Is deze niet aanwezig? Dan kun je informeren bij jouw gemeente op welke dagen het wordt opgehaald. Ook is het mogelijk om het bij diverse supermarkten, wijkcentra of ondergrondse containers af te storten. Door het scheiden van papier kunnen speciale bedrijven dit recyclen. Zij sorteren het papier op kleur en maken er vervolgens een soort pulp van. Van dit pulp worden grote rollen papier gemaakt voor allerlei nieuwe producten. Je kunt hierbij denken aan wc-papier, karton, notitieblokken of tissues.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender Bunnik in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Bunnik:
  • In de gemeente Bunnik wordt de afvalkalender verzorgd door RMN.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 588 kilo huisvuil ingezameld door de 15,649 inwoners in Bunnik.
  • In de gemeente Bunnik wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Bunnik zijn €283,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Bunnik gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Bunnik?

De afvalkalender van de gemeente Bunnik vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Bunnik?

Als je container in de gemeente Bunnik niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Bunnik of met de afvalverwerker: RMN

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Bunnik kun je dan contact opnemen met de gemeente Bunnik. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (RMN) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Bunnik?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Bunnik een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Bunnik als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Bunnik?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Bunnik: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Bunnik. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Bunnik”

  1. Beste Reyer Geijtenbeek,

   Op dit moment kampt de afvalkalender van RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) met een storing. Wij adviseren dan ook om het morgen nog eens te proberen.

   Mvg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *