Afvalkalender gemeente Buren

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Buren bekijken? Buren ligt in de provincie  Gelderland en heeft ongeveer 26.797 inwoners. Het afval in Buren wordt verzorgd door AVRI.

Afvalkalender gemeente Buren

In de gemeente Buren wordt ongeveer 484 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 149
Papier 62
Glas 21
PMD 23,4
Grof huishoudelijk Restafval 18
Fijn huishoudelijk Restafval 113

Afvalwijzer Buren 2022

Afvalwijzer Buren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Buren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Buren 2022

De afvalkalender van de gemeente Buren vind je op:

Milieustraat gemeente Buren

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Buren?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Buren. Het adres van de milieustraat Buren is
  • Avri Milieustraat Tiel, 10, De Riemsdijk 8, 4004 LC Tiel

Grofvuil gemeente Buren

Onder grofvuil valt al het afval dat niet in de kliko/minicontainer past of in de ondergrondse container in jouw wijk. Het grofvuil kun je naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. Welk afval je (gratis) naar de vuilstort in jouw gemeente kunt brengen vind je op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf.

Afval ophaaldagen Buren rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Buren

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.