Afvalkalender gemeente Dantumadiel

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Dantumadiel bekijken? Dantumadiel ligt in de provincie  Friesland en heeft ongeveer 18.908 inwoners. Het afval in Dantumadiel wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Dantumadiel

In de gemeente Dantumadiel wordt ongeveer 588 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 127
Papier 67
Glas 15
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 27
Fijn huishoudelijk Restafval 204

Afvalwijzer Dantumadiel 2024

Afvalwijzer Dantumadiel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Dantumadiel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Dantumadiel 2024

De afvalkalender 2024 van de gemeente Dantumadiel vind je op:

Milieustraat gemeente Dantumadiel

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Dantumadiel?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Dantumadiel. Het adres van de milieustraat Dantumadiel is

  • Locatie Damwald, Koaliloane 11, 9104 AA Damwâld | Locatie Ferwert, Kleasterwei 41, 9172 FN Ferwert | Locatie Kollum, Trekweg 1a, 9291 MP Kollum

Grofvuil gemeente Dantumadiel

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Dantumadiel rondom feestdagen

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Dantumadiel

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.