Afvalkalender gemeente De Bilt

Afvalkalender gemeente De Bilt bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente De Bilt? Op de afvalkalender van gemeente De Bilt vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente De Bilt. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente De Bilt wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente De Bilt de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente De Bilt.
Afvalkalender gemeente De Bilt

Afvalkalender De Bilt

Afvalkalender gemeente De Bilt bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente De Bilt kunt vinden? De gemeente De Bilt ligt in de provincie Utrecht en heeft 43,506 inwoners. De afvalkalender in gemeente De Bilt wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente De Bilt.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente De Bilt aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente De Bilt (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente De Bilt.

Over afval in de gemeente De Bilt

In de gemeente De Bilt wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er geen gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 43,506 inwoners in de gemeente De Bilt bieden jaarlijks ongeveer 556 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 134 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 69 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente De Bilt jaarlijks per persoon 25 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente De Bilt. Daarvan biedt iedere persoon 27.2 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 25 kilo grof huishoudelijk afval en 131 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in De Bilt gebeurt door middel van een “niet-diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 De Bilt

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente De Bilt bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente De Bilt vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente De Bilt

In de gemeente De Bilt betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente De Bilt betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente De Bilt is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €176.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €342.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in De Bilt: €277.
De afvalstoffenheffing in de gemeente De Bilt wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat De Bilt.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in De Bilt.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente De Bilt

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente De Bilt.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 134
Papier 69
Glas 25
PMD 27.2
Grof huishoudelijk Restafval 25
Fijn huishoudelijk Restafval 131

Afvalwijzer gemeente De Bilt

Afvalwijzer De Bilt bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van De Bilt jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 556 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 43,506 inwoners van de gemeente De Bilt, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente De Bilt

De Bilt is een niet-diftar gemeente. Steeds meer gemeenten moedigen het scheiden van afval aan. Dit draagt bij aan een duurzamer beleid. Dit kan de gemeente doen op verschillende manieren. Zo kun je denken aan enerzijds de mensen motiveren door informatieve campagnes rondom het scheiden van afval. Anderzijds, kunnen gemeenten ervoor kiezen om het inleveren van restafval steeds duurder te maken. Daarom is het belangrijk om verschillende afvalsoorten zoals glas, plastic en papier gescheiden in te zamelen. Bij veel supermarkten kun je tegenwoordig al jouw gescheiden afval kwijt. Daarnaast zijn er andere mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar deze? Je kunt eenvoudig beginnen met een afvalscheidingsprullenbak. Op deze manier draag jij jouw steentje bij en scheelt het in jouw portemonnee.

Milieustraat gemeente De Bilt

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente De Bilt brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente De Bilt op onderstaand adres:
  • Gemeentewerf de Bilt, Weltevreden 22, 3731 AL De Bilt

Ondergrondse container vol, kliko vol of container niet geleegd?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente De Bilt

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente De Bilt printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente De Bilt printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente De Bilt

Heb je grof huishoudelijk afval en wil je dit afstorten? Huishoudelijk afval is onvermijdelijk in het dagelijks leven. Het bestaat uit diverse alledaagse materialen, kapotte apparaten maar ook bijvoorbeeld verfresten. Bij grof huishoudelijk afval moet je denken aan afval wat je niet in de kliko of ondergrondse container kunt weggooien. Het is van groot belang om het grof huishoudelijk afval op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier af te voeren. Het op een juiste manier afvoeren van afval kun je bijvoorbeeld doen bij de milieustraat van jouw gemeente. Bij een milieustraat kun je vaak terecht voor diverse soorten afval. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, oud papier, elektrische apparaten, glaswerk, batterijen en klein chemisch afval. Hier wordt vervolgens het afval goed gescheiden en afgevoerd. Op deze manier wordt het milieu niet belast en kan het op een juiste manier worden afgebroken. Daarnaast worden veel materialen gerecycled waardoor zij een nieuw leven krijgen.

Afwijkende afvalkalender De Bilt

De afval ophaaldagen rondom feestdagen kunnen verschillen. Wil je meer weten over de actuele afval ophaaldagen? Bekijk dan de website van jouw afvalverwerker of kijk op de website van de gemeente.

Oud papier in De Bilt

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht heeft een afvalkalender waarmee inwoners op de hoogte worden gebracht wanneer hun afval wordt opgehaald. De afvalkalender biedt inzicht in welke afvalsoorten op welke dagen worden opgehaald en geeft informatie over de regels voor afvalinzameling. De afvalkalender geeft aan wanneer huishoudelijk afval, grofvuil, papier, plastic, glas, gft en restafval worden opgehaald. Inwoners kunnen de kalender raadplegen om te weten wanneer ze hun afval buiten moeten zetten. Op deze manier voorkomt de provincie en gemeenten dat het afval niet in het milieu terecht komt. Ook voorkomt het stank- en geuroverlast. De afvalkalender kan verschillen per gemeente dit is namelijk afhankelijk van welke afvalverwerker de afvoer van het afval regelt.

Afvalkalender De Bilt in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender De Bilt:
  • In de gemeente De Bilt wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 556 kilo huisvuil ingezameld door de 43,506 inwoners in De Bilt.
  • In de gemeente De Bilt wordt geen gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente De Bilt zijn €277,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in De Bilt gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente De Bilt?

De afvalkalender van de gemeente De Bilt vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in De Bilt?

Als je container in de gemeente De Bilt niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente De Bilt of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente De Bilt kun je dan contact opnemen met de gemeente De Bilt. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in De Bilt?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente De Bilt een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente De Bilt als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in De Bilt?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente De Bilt: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente De Bilt. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente De Bilt”

 1. Beste mensen,

  Vandaag is in onze straat en buurt het restafval opgehaald (grijze container). Helaas is onze container niet geleegd. Zou dat alsnog kunnen gebeuren? Graag vernemen we jullie reactie.

  Erik Moen
  Torenstraat 12
  3732 DX De Bilt

  1. Beste Erik Moen,

   Vervelend om te horen dat het afval niet opgehaald is. Helaas gaan wij hier zelf niet over. Je kunt het beste contact opnemen met de gemeente of met de afvalbeheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *