Afvalkalender gemeente Den Haag

Wil jij de afvalkalender van de gemeente Den Haag bekijken? Met ruim 537.000 inwoners is gemeente Den Haag de op drie na grootste gemeente van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland en de thuishaven van de politiek. Ook wanneer het gaat om het het verbruik in afval staat Den Haag hoog genoteerd. De inwoners van Den Haag produceren met elkaar namelijk zo’n 600.000 kg afval per dag! Daarom is recycling en afvalverwerking een belangrijk onderwerp voor de Gemeente Den Haag. Op deze pagina lees je meer over afvalverwerking, vuilnis ophalen en de afvalkalender van Den Haag.

Afvalkalender gemeente Den Haag

Afvalkalender gemeente Den Haag

Ben jij benieuwd wanneer bij jou het afval wordt opgehaald? De afvalkalender van gemeente Den Haag wordt verzorgd door het bedrijf de Haage Milieu Services (HMS). Door middel van een handige tool waarin jij jouw postcode en huisnummer invoert kun je in een oogopslag zien wanneer jouw afval wordt opgehaald. Zo zorg jij ervoor dat jouw vuilnisbak altijd tijdig aan de weg staat!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen het afval wat je aanbiedt op tijd buiten staat. De kliko of vuilniszak mag vanaf 22:00 uur ’s avonds de avond van te voren, of uiterlijk om 7:45 uur ’s ochtends worden aangeboden. Doe je dit, dan ben je er zeker van dat je afval wordt opgehaald. Komt het toch voor dat het afval na 17:00 uur niet is opgehaald maak hiervan dan een melding via de gemeente.

Via onderstaande tool kun je alle relevante informatie vinden met betrekking tot het ophalen van jouw afval. Vul hier je postcode en huisnummer in en bekijk wanneer jouw afval wordt opgehaald.

Ondergrondse Containers

De gemeente Den Haag beschikt ook over een grote hoeveelheid ondergrondse containers. In deze ondergrondse containers worden o.a. restafval en plastic verpakkingen ingezameld. Als inwoner van ‘s-Gravenhage kan je dagelijks je afval aanbieden in de ondergrondse containers. De leging van deze containers wordt gedaan door de Gemeente Den Haag op basis van hoeveel de containers gebruikt worden.

Grofvuil en Tuinafval Den Haag 2022

De gemeente Den Haag haalt gratis bij jou het grofvuil en groot tuinafval op. Je kan hierbij denken aan tuinafval zoals takken van het snoeien in de tuin. Dit is afval wat te zwaar is voor jouw kliko of niet past. Denk hierbij aan banken, kasten wasmachines en stofzuigers. Op diverse plekken in Den Haag zijn er inzamelingspunten om dit afval in te leveren. Ben je niet in de gelegenheid om het zelf te brengen? Je kan een afspraak maken met de Gemeente Den Haag om dit afval op te laten halen.

afval scheiden gemeente den haag