Afvalkalender gemeente Deurne

Afvalkalender gemeente Deurne bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Deurne? Op de afvalkalender van gemeente Deurne vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Deurne. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Deurne wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Deurne de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Deurne.
Afvalkalender gemeente Deurne

Afvalkalender Deurne

Afvalkalender gemeente Deurne bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Deurne kunt vinden? De gemeente Deurne ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 32,604 inwoners. De afvalkalender in gemeente Deurne wordt verzorgd door Blink. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Deurne.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Deurne aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Deurne (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Deurne.

Over afval in de gemeente Deurne

In de gemeente Deurne wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 32,604 inwoners in de gemeente Deurne bieden jaarlijks ongeveer 310 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 61 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Deurne jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Deurne. Daarvan biedt iedere persoon 26.6 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 14 kilo grof huishoudelijk afval en 73 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Deurne gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Deurne

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Deurne bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Deurne vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Deurne

In de gemeente Deurne betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Deurne betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Deurne is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €144.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €215.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Deurne: €194.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Deurne wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Deurne.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Deurne.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Deurne

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Deurne.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 61
Papier 62
Glas 24
PMD 26.6
Grof huishoudelijk Restafval 14
Fijn huishoudelijk Restafval 73

Afvalwijzer gemeente Deurne

Afvalwijzer Deurne bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Deurne jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 310 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 32,604 inwoners van de gemeente Deurne, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Deurne

Deurne is een diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Deurne

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Deurne brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Deurne op onderstaand adres:
  • Milieustraat Deurne, Indumastraat 3, 5753 RJ Deurne

Niet geleegd, extra container of container vol?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Deurne

Benieuwd of jouw gemeente of afvalverwerker een papieren afvalkalender uitgeeft? De papieren afvalkalender is voor veel mensen erg handig. De meeste gemeenten werken nog steeds met een papieren afvalkalender. Hierop wordt aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. Dit kan erg handig zijn op nationale feestdagen of andere afwijkende ophaalmomenten. Ook staat het adres met openingstijden vermeld van de milieustraat bij jou in de buurt. Het hebben van een papieren afvalkalender zorgt voor veel mensen voor overzicht. Toch maken steeds meer gemeenten en afvalverwerkers gebruik van een digitale variant. Wil jij toch liever een papieren versie? Dan kun je informeren bij jouw gemeente. Vaak is deze via de app of website via een printbare pdf-file beschikbaar.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Deurne printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Blink.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Deurne printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Deurne

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Deurne

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Deurne

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Deurne in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Deurne:
  • In de gemeente Deurne wordt de afvalkalender verzorgd door Blink.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 310 kilo huisvuil ingezameld door de 32,604 inwoners in Deurne.
  • In de gemeente Deurne wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Deurne zijn €194,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Deurne gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Deurne?

De afvalkalender van de gemeente Deurne vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Deurne?

Als je container in de gemeente Deurne niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Deurne of met de afvalverwerker: Blink

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Deurne kun je dan contact opnemen met de gemeente Deurne. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Blink) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Deurne?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Deurne een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Deurne als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Deurne?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Deurne: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Deurne. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *