Afvalkalender gemeente Dronten

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Dronten bekijken? Dronten ligt in de provincie  Flevoland en heeft ongeveer 41.655 inwoners. Het afval in Dronten wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Dronten

In de gemeente Dronten wordt ongeveer 474 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 136
Papier 55
Glas 21
PMD 31,7
Grof huishoudelijk Restafval 21
Fijn huishoudelijk Restafval 115

Afvalwijzer Dronten 2022

Afvalwijzer Dronten bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Dronten jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. In veel gemeenten moet je het afval gescheiden aanbieden en vaak betaal je ook de hoogste prijs voor het restafval wat je dan nog over houdt. Om zo min mogelijk restafval over te houden is het belangrijk je afval goed te scheiden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar scheelt uiteindelijk ook in de eigen portemonnee. Ook afval beter scheiden en besparen op je afvalkosten?

Afvalkalender gemeente Dronten 2022

De afvalkalender van de gemeente Dronten vind je op:

Milieustraat gemeente Dronten

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Dronten?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Dronten. Het adres van de milieustraat Dronten is
  • Gemeente Dronten milieustraat, De Schipbeek 30, 8253 RD Dronten

Grofvuil gemeente Dronten

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Dronten rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Dronten

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.