Afvalkalender gemeente Druten

Afvalkalender gemeente Druten bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Druten? Op de afvalkalender van gemeente Druten vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Druten. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Druten wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Druten de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Druten.
Afvalkalender gemeente Druten

Afvalkalender Druten

Afvalkalender gemeente Druten bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Druten kunt vinden? De gemeente Druten ligt in de provincie Gelderland en heeft 19,209 inwoners. De afvalkalender in gemeente Druten wordt verzorgd door Dar. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Druten.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Druten aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Druten (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Druten.

Over afval in de gemeente Druten

In de gemeente Druten wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,209 inwoners in de gemeente Druten bieden jaarlijks ongeveer 417 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 197 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 62 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Druten jaarlijks per persoon 26 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Druten. Daarvan biedt iedere persoon 47.5 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 10 kilo grof huishoudelijk afval en 42 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Druten gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Druten

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Druten bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Druten vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Druten

In de gemeente Druten betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Druten betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Druten is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €148.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €220.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Druten: €199.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Druten wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Druten.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Druten.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Druten

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Druten.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 197
Papier 62
Glas 26
PMD 47.5
Grof huishoudelijk Restafval 10
Fijn huishoudelijk Restafval 42

Afvalwijzer gemeente Druten

Afvalwijzer Druten bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Druten jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 417 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,209 inwoners van de gemeente Druten, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Druten

Druten is een diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Druten

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Druten brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Druten op onderstaand adres:
  • Milieustraat Druten, Van Heemstraweg 52, 6651 KH Druten

Kliko niet geleegd of extra container aanvragen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Druten

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Druten printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van Dar.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Druten printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Druten

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Druten

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Druten

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. In sommige gemeenten wordt er aan het begin van het kalenderjaar een afvalkalender uitgegeven. Hierin staat aangegeven op welke dagen per jaar jij het oud papier aan de weg kunt zetten. Zorg er wel voor dat het een stevig gebonden pakketje is zodat het papier niet rondslingerd. Met het scheiden van oud papier draag jij bij aan een duurzame circulaire economie. Van het oud papier worden nieuwe producten gemaakt. Benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente? Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.

Afvalbeleid in de provincie Gelderland

De provincie Gelderland net als sommige andere provincies als doelstelling om in 2030 een circulaire economie te bereiken. Om deze doelstelling te bereiken zijn er diverse initiatieven opgericht. Dit heeft als doel om het afval te verminderen, hergebruiken  en recyclen. Er wordt gefocust op afvalvermindering door middel van educatie, campagnes en het aanbieden van hulpmiddelen zoals afvalcoaches. Hierdoor worden inwoners aangespoord om minder afval te produceren en hergebruik te stimuleren. Door afval te scheiden, zoals restafval, papier, plastic, metalen en GFT, wordt het mogelijk om afval efficiënter te verwerken en te recyclen. In Nederland wordt er jaarlijks zo’n 490 kg. afval per inwoner geproduceerd. Hiervan wordt gemiddeld 60% gescheiden ingeleverd. De Nederlandse overheid heeft als doel om dit te verhogen naar 75%. De provincie Gelderland heeft een recyclingpercentage van 75% en loopt hiermee voor op het doel van 2030. Er worden ook innovatieve technologieën onderzocht en toegepast.

Afvalkalender Druten in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Druten:
  • In de gemeente Druten wordt de afvalkalender verzorgd door Dar.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 417 kilo huisvuil ingezameld door de 19,209 inwoners in Druten.
  • In de gemeente Druten wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Druten zijn €199,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Druten gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Druten?

De afvalkalender van de gemeente Druten vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Druten?

Als je container in de gemeente Druten niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Druten of met de afvalverwerker: Dar

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Druten kun je dan contact opnemen met de gemeente Druten. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (Dar) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Druten?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Druten een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Druten als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Druten?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Druten: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Druten. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *