Afvalkalender gemeente Echt-Susteren

Afvalkalender gemeente Echt-Susteren bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Echt-Susteren? Op de afvalkalender van gemeente Echt-Susteren vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Echt-Susteren. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Echt-Susteren wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Echt-Susteren de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Echt-Susteren.
Afvalkalender gemeente Echt-Susteren

Afvalkalender Echt-Susteren

Afvalkalender gemeente Echt-Susteren bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Echt-Susteren kunt vinden? De gemeente Echt-Susteren ligt in de provincie Limburg en heeft 31,727 inwoners. De afvalkalender in gemeente Echt-Susteren wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Echt-Susteren.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Echt-Susteren aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Echt-Susteren (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Echt-Susteren.

Over afval in de gemeente Echt-Susteren

In de gemeente Echt-Susteren wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 31,727 inwoners in de gemeente Echt-Susteren bieden jaarlijks ongeveer 567 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 113 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 60 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Echt-Susteren jaarlijks per persoon 21 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Echt-Susteren. Daarvan biedt iedere persoon 0 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 21 kilo grof huishoudelijk afval en 204 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Echt-Susteren gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Echt-Susteren

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Echt-Susteren bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Echt-Susteren vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Echt-Susteren

In de gemeente Echt-Susteren betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Echt-Susteren betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Echt-Susteren is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €142.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €269.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Echt-Susteren: €229.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Echt-Susteren wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Echt-Susteren.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Echt-Susteren.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Echt-Susteren

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Echt-Susteren.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 113
Papier 60
Glas 21
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 21
Fijn huishoudelijk Restafval 204

Afvalwijzer gemeente Echt-Susteren

Afvalwijzer Echt-Susteren bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Echt-Susteren jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 567 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 31,727 inwoners van de gemeente Echt-Susteren, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Echt-Susteren

Echt-Susteren is een diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Echt-Susteren

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Echt-Susteren brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Echt-Susteren op onderstaand adres:
  • Milieustraat Echt-Susteren, Maasbrachterweg 3, 6065 NN Montfort

Volle kliko en extra laten legen?

Is jouw kliko niet geleegd? De gemeente of afvalverwerker binnen jouw gemeente is verantwoordelijk voor het afvoeren van het huishoudelijk afval. Denk hierbij aan restafval, papier en GFT-afval. Op de afvalkalender van jouw gemeente vind je informatie over het aanbieden van afval. Doe dit op de juiste momenten en op de daarvoor bestemde plaatsen. Is jouw container toch niet geleegd? Neem dan telefonisch contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan alsnog het afval ophalen. Mocht het zo zijn dat je er niet (lang) mee wilt blijven zitten kun je ervoor kiezen om het afval zelf af te storten. Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Bij veel supermarkten/ winkelcentra is het mogelijk om afval af te storten. Ook is er altijd wel een milieustraat bij jou in de buurt voor het afstorten van huishoudelijk afval. 

Papieren afvalkalender gemeente Echt-Susteren

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Echt-Susteren printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Echt-Susteren printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Echt-Susteren

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Echt-Susteren

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Echt-Susteren

Ben je benieuwd waar je oud papier kunt laten in jouw gemeente? Oud papier moet vaak gescheiden worden ingeleverd omdat dit goed gerecycled kan worden. Vaak wordt het papier verzameld (eventueel tegen vergoeding) door allerlei instanties. Zij brengen het vervolgens naar oud-papier handelaren waar het op kleur wordt gesorteerd. Vervolgens worden deze verwerkt in allerlei nieuwe producten. Het scheiden van papier draagt bij aan een duurzamen economie. Maar dit is niet het enige voordeel. Het scheelt ook voor jou. Namelijk door het niet af te storten bij het restafval bespaar je veel kosten. Benieuwd waar jij oud papier kunt afstorten? Hiervoor zijn speciale oud papier containers. Op de website van jouw gemeente kun je vinden waar ze bij jou in de buurt staan.

Afvalbeleid in de provincie Limburg

Woon jij in de provincie Limburg? Inwoners van de provincie Limburg hebben diverse mogelijkheden om hun afval weg te gooien. Zo werken sommige gemeenten met het DIFTAR systeem en andere werken met een vast tarief. DIFTAR staat voor gedifferentieerde tarieven, dit betekent kortweg; hoe meer afval je produceert hoe meer je betaalt. In de provincie Limburg wordt er nauw samengewerkt met de diverse gemeenten om een zo duurzaam mogelijk beleid te maken op afvalverwerking. Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op kosten van het afval. Door op een juiste manier jouw afval te scheiden beperk je de kosten voor het restafval. Denk hierbij aan het apart houden van plastic, glas en GFT afval. 

Afvalkalender Echt-Susteren in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Echt-Susteren:
  • In de gemeente Echt-Susteren wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 567 kilo huisvuil ingezameld door de 31,727 inwoners in Echt-Susteren.
  • In de gemeente Echt-Susteren wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Echt-Susteren zijn €229,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Echt-Susteren gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Echt-Susteren?

De afvalkalender van de gemeente Echt-Susteren vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Echt-Susteren?

Als je container in de gemeente Echt-Susteren niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Echt-Susteren kun je dan contact opnemen met de gemeente Echt-Susteren. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Echt-Susteren?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Echt-Susteren een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Echt-Susteren als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Echt-Susteren?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Echt-Susteren: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Echt-Susteren. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

2 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Echt-Susteren”

 1. Ben nieuwe inwoner van de gemeente Echt-Susteren. Zie nergens of er verschillende maten afvalcontainers zijn. Vindt de groene container op mijn adres met zeer weinig tuin wel erg groot. Kan ik ook een kleinere krijgen.

  1. Beste Custers-Peeters,

   De verschillende soorten containers die in Echt-Susteren gebruikt worden zijn:
   – GFT mini-container (240 liter of 25 liter)
   – Restafval mini-container (240 liter)
   – Restafval mini-container (40 liter)

   Het is dus wellicht wel mogelijk om een kleinere container aan te vragen. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met het RWM of de gemeente.

   Hopende u zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *