Afvalkalender gemeente Edam-Volendam

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Edam-Volendam bekijken? Edam-Volendam ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 36.158 inwoners. Het afval in Edam-Volendam wordt verzorgd door de gemeente.

Afvalkalender gemeente Edam-Volendam

In de gemeente Edam-Volendam wordt ongeveer 699 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 86
Papier 68
Glas 22
PMD 0
Grof huishoudelijk Restafval 40
Fijn huishoudelijk Restafval 234

Afvalwijzer Edam-Volendam 2022

Afvalwijzer Edam-Volendam bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Edam-Volendam jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Edam-Volendam 2022

De afvalkalender van de gemeente Edam-Volendam vind je op:

Milieustraat gemeente Edam-Volendam

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Edam-Volendam?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Edam-Volendam. Het adres van de milieustraat Edam-Volendam is
  • Milieustraat gemeente Edam-Volendam, ulianaweg 137, 1131 DH Volendam

Grofvuil gemeente Edam-Volendam

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Edam-Volendam rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Edam-Volendam

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.