Afvalkalender gemeente Eersel

Afvalkalender gemeente Eersel bekijken? Ben je op zoek naar de afvalkalender van 2024 van de gemeente Eersel? Op de afvalkalender van gemeente Eersel vind je de actuele afval ophaaldagen in de gemeente Eersel. Bovendien kun je zien wanneer het vuilnis op jouw adres in de gemeente Eersel wordt opgehaald. Ook zie je op de afvalkalender van de gemeente Eersel de regeling rondom feestdagen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de afvalkalender te controleren. Zo ben je altijd op de hoogte van de actuele huisvuil inzameldagen in de gemeente Eersel.
Afvalkalender gemeente Eersel

Afvalkalender Eersel

Afvalkalender gemeente Eersel bekijken? Wil je weten waar je de afvalkalender van de gemeente Eersel kunt vinden? De gemeente Eersel ligt in de provincie Noord-Brabant en heeft 19,843 inwoners. De afvalkalender in gemeente Eersel wordt verzorgd door de gemeente. Deze wordt met zorg samengesteld en jaarlijks geüpdatet. Je vindt in dit artikel onder andere alles over:
  • De afvalkalender voor alle steden, dorpen en plaatsen gemeente Eersel.
  • Een papieren afvalkalender in de gemeente Eersel aanvragen.
  • Container niet geleegd, extra leging aanvragen of kliko kapot?
  • Afvalwijzer gemeente Eersel (met info over afval scheiden).
  • Alles over diftar in de gemeente Eersel.

Over afval in de gemeente Eersel

In de gemeente Eersel wordt veel afval ingezameld. Bovendien wordt er gebruik gebruik gemaakt van diftar. De 19,843 inwoners in de gemeente Eersel bieden jaarlijks ongeveer 408 kilo huishoudelijk afval aan per inwoner. Daarvan wordt er 78 kilo GFT-afval ingezameld. Ook wordt er 68 kilo papier ingeleverd. Bovendien gooit iedere inwoner van de gemeente Eersel jaarlijks per persoon 24 kilo glas in de glasbak. Het scheiden van PMD afval gaat ook goed in de gemeente Eersel. Daarvan biedt iedere persoon 29.3 kilo PMD aan per jaar. Tenslotte wordt er jaarlijks per persoon 17 kilo grof huishoudelijk afval en 45 kilo fijn huishoudelijk afval ingeleverd. De afvalinzameling in Eersel gebeurt door middel van een “diftar” systeem.

Afvalkalender 2024 Eersel

Wil je de afvalkalender 2024 van de gemeente Eersel bekijken? De meest actuele afvalkalender van de gemeente Eersel vind je hier.

Afvalstoffenheffing 2024 gemeente Eersel

In de gemeente Eersel betaal je jaarlijks afvalstoffenheffing. Per gemeente is het tarief van de afvalstoffenheffing verschillend. Bovendien is het bedrag van de afvalstoffenheffing afhankelijk van het aantal personen. In de gemeente Eersel betaalt een één-persoons huishouden minder dan een huishouden van meerdere personen. De afvalstoffenheffing 2024 in de gemeente Eersel is:
 • Afvalstoffenheffing huishouden van één persoon: €118.
 • Afvalstoffenheffing huishouden van meerdere personen: €187.
 • Gemiddelde afvalstoffenheffing in Eersel: €167.
De afvalstoffenheffing in de gemeente Eersel wordt onder andere gebruikt voor:
  1. Huisvuil afvoeren, inzamelen en verwerken.
  2. Onderhoud milieustraat Eersel.
  3. Kosten voor het duurzaam verwerken van afval.
  4. Onderhoud kringloopwinkels.
  5. Ondergrondse containers reinigen in Eersel.
  6. De vuilniswagens.
  7. Etc.

Cijfers afval gemeente Eersel

Bekijk in onderstaand schema de actuele cijfers van de afvalinzameling in de gemeente Eersel.
Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 78
Papier 68
Glas 24
PMD 29.3
Grof huishoudelijk Restafval 17
Fijn huishoudelijk Restafval 45

Afvalwijzer gemeente Eersel

Afvalwijzer Eersel bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Eersel jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding. Omdat er maar liefst 408 kg afval (per persoon) wordt aangeboden door de 19,843 inwoners van de gemeente Eersel, is afval scheiden natuurlijk heel belangrijk.

Afval scheiden gemeente Eersel

Eersel is een diftar gemeente. Een duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Je hebt de term circulaire economie misschien al een keer voorbij horen komen. Dit is in feite een systeem waarbij geen eindige grondstoffen wordt uitgeput. Door het opnieuw gebruiken van reststoffen en recyclen wordt in dit systeem mens en milieu bespaard. Om bij te dragen aan een duurzame maatschappij wordt jouw huisvuil steeds meer gerecycled. Jij kunt hier ook je steentje aan bijdragen door jouw afval thuis al goed te scheiden. Denk hierbij aan plastic, GFT-afval en het restafval apart van elkaar in te leveren. Een goede hulp hierbij is een prullenbak voor afvalscheiding. Deze prullenbak heeft meerdere vakken waardoor jij afval goed gescheiden kunt inzamelen.

Milieustraat gemeente Eersel

Heb je veel afval, grof vuil of ander groot huishoudelijk afval? Wanneer huisvuil niet in de ondergrondse container of de kliko past, kun je dit naar de milieustraat in de gemeente Eersel brengen. Daar kun je bovendien allerlei verschillende afvalsoorten kwijt. Je vindt de milieustraat of het afvalbrengstation van de gemeente Eersel op onderstaand adres:
  • Milieustraat Eersel, Meerheide 1, 5521 DZ Eersel

Volle kliko en extra laten legen?

Wil je jouw kliko een extra keer laten legen? Iedereen heeft weleens meer afval dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld rondom de feestdagen of wanneer je lekker in de tuin bent bezig geweest. Om te voorkomen dat jouw kliko te vol raakt kun je ervoor kiezen om deze een extra keer te laten legen. Het legen van de kliko’s wordt uitgevoerd door de gemeente of door een afvalverwerker waar jouw gemeente mee samenwerkt. Binnen de gemeenten zijn er verschillende mogelijkheden om het extra te laten legen. Je kunt telefonisch contact opnemen of een online afspraak maken voor een extra ophaaldienst. Daarnaast kun je eenvoudig het afval zelf storten op de milieustraat bij jou in de buurt. Voor actuele openingstijden en tarieven kun je de website van jouw afvalverwerker raadplegen. 

Papieren afvalkalender gemeente Eersel

Geen papieren afvalkalender van jouw gemeente ontvangen? Dit kan gebeuren. De meeste gemeenten kiezen er tegenwoordig voor om alleen de digitale variant beschikbaar te stellen. Dit zorgt voor veel mensen voor onvrede. Een papieren afvalkalender is namelijk erg handig. Hierop staat aangegeven op welke (afwijkende) dagen het afval langs de weg kan worden gezet. Toch zijn er nog altijd mogelijkheden om de papieren afvalkalender in handen te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld via de website of app van jouw gemeente/ afvalverwerker een printbare versie downloaden. Deze kun je vervolgens zelf uitprinten en ophangen. De beschikbare informatie blijft hetzelfde. Wil je er toch liever een per post ontvangen? Dan kun je contact opnemen met jouw gemeente. Wellicht dat zij kunnen helpen met zoeken naar een oplossing.

Afvalkalender printen

Wil je de afvalkalender van de gemeente Eersel printen? Dat kan! Een afvalkalender op papier krijg je op de volgende manier:
 1. Ga naar de website van de gemeente.
 2. Ga naar de afvalkalender.
 3. Voer jouw postcode + huisnummer in.
 4. Je krijgt nu de actuele afvalkalender te zien voor jouw adres.
 5. Je kunt deze vervolgens downloaden als PDF.
 6. Nu kun je de afvalkalender van jouw adres in de gemeente Eersel printen.
 7. Vragen? laat het ons weten in de reacties!

Grofvuil gemeente Eersel

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Het kan voorkomen dat je een keer afval hebt wat te groot of te zwaar is om zelf in de kliko te gooien. In dat geval zijn er diverse opties om het afval op een verantwoorde en duurzame manie af te voeren. Zo kun je bijvoorbeeld in veel gemeenten (tegen betaling) het afval laten ophalen. Je kunt hiervoor een online afspraak maken of telefonisch contact opnemen met jouw gemeente. Het is wel verstandig om vooraf even te informeren wat de kosten hiervan zijn. Een andere manier om groot huishoudelijk afval af te voeren is de milieustraat. In de milieustraat van jouw gemeente staan vaak containers waarin je bijv. plastic, glas, bouw- en sloopafval kunt afstorten. Informeer op de website van jouw gemeente of afvalverwerkingsbedrijf de tarieven voor het afstorten van groot huishoudelijk afval.

Afwijkende afvalkalender Eersel

Hoe zit het met de afvalkalender en de feestdagen? De openingstijden en sluitingstijden van een milieustraat kunnen per gemeente verschillen. In het algemeen zijn de milieustraten gesloten en wordt het afval niet opgehaald op nationale feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag etc. Wordt het afval opgehaald op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Ook de Kerstdagen vallen onder nationale feestdagen. Hierdoor kan het voorkomen dat op deze dagen het afval niet wordt opgehaald. Voor een compleet en actueel overzicht van de afval ophaaldagen kun je het beste de afvalkalender raadplegen. Op de website van jouw gemeente of van het afvalverwerkingsbedrijf vind je deze actuele informatie. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur staat en onnodig heen en weer moet rijden.

Oud papier in Eersel

Papierafval kun je gescheiden inleveren. Van dit papierafval kunnen dan weer nieuwe producten worden gemaakt. Door het inleveren van papierafval draag jij bij aan een circulaire economie. Het afval wordt ingezameld en verwerkt tot nieuwe producten. In het geval van oud papier moet je bijvoorbeeld denken aan nieuw karton, papier voor notitieblokken of wc-papier. Het recyclen van papier gebeurt steeds meer. Op steeds meer plaatsen kun je oud papier inleveren. Veel supermarkten werken hieraan mee. Maar ook binnen de gemeente zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je vaak in ondergrondse containers het oud papier kwijt, zijn er vaste ophaaldagen voor oud papier of kun je het inleveren bij jou op de milieustraat. Waar je bij jou in de gemeente de dichtstbijzijnde papiercontainer vindt, kun je zien op de website van jouw gemeente.

Afvalbeleid in de provincie Noord-Brabant

Woon jij in Noord-Brabant en ben je opzoek naar de afvalkalender? De provincie Noord-Brabant is een van de eerste provincies in Nederland die een ambitieuze doelstelling heeft rondom afvalverwerking. Binnen alle gemeenten willen zij om in 2030 een volledig circulaire economie te hebben. Een circulaire economie houdt in dat de reststoffen (afval) zoveel mogelijk worden ingezet om nieuwe grondstoffen te maken. Op deze manier worden er geen (nieuwe) grondstoffen meer uitgeput. Een belangrijk onderdeel hiervan is afvalreductie. Door nauw samen te werken met de gemeenten en afvalverwerkers probeert de provincie de doelstelling te behalen. Zij proberen dit samen te bereiken door middel van educatie en ook hulpmiddelen zoals het inzetten van afvalcoaches. Naast reductie is afvalscheiding ook een belangrijk thema binnen de provincie. Jij kunt jouw steentje bijdragen door zorgvuldig om te gaan met jouw afval.  

Afvalkalender Eersel in het kort

Een samenvatting over de afvalkalender Eersel:
  • In de gemeente Eersel wordt de afvalkalender verzorgd door de gemeente.
  • Er wordt jaarlijks ongeveer 408 kilo huisvuil ingezameld door de 19,843 inwoners in Eersel.
  • In de gemeente Eersel wordt gebruik van diftar.
  • De gemiddelde kosten voor de afvalstoffenheffing in de gemeente Eersel zijn €167,-
  • Rondom feestdagen kan de afvalkalender in Eersel gewijzigd zijn.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de actuele afvalkalender (2024) van de gemeente Eersel?

De afvalkalender van de gemeente Eersel vind je hier.

Wat moet je doen als je container niet geleegd is in Eersel?

Als je container in de gemeente Eersel niet geleegd is, kun je contact opnemen met de gemeente Eersel of met de afvalverwerker: de gemeente

Wat moet ik doen als mijn adres niet herkend wordt?

In de gemeente Eersel kun je dan contact opnemen met de gemeente Eersel. Ook kun je jouw afval inzamelingsbedrijf (de gemeente) benaderen.

Kan ik een grotere container aanvragen in Eersel?

Heb je aan je huidige container niet genoeg? Dan kun je bij de gemeente Eersel een aanvraag indienen voor een grotere container. Ook kun je contact op nemen met de gemeente Eersel als je extra containers wilt krijgen.

Hoe kan het dat mijn container niet geleegd is in Eersel?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor jouw kliko niet geleegd is in de gemeente Eersel: 1. De container stond niet op de juiste dag aan de weg. 2. De container stond niet op de juiste tijd aan de weg. 3. Jouw kliko wordt nog geleegd, soms wordt de container pas laat op de dag zelf geleegd. 4. Op en rondom feestdagen is er vaak sprake van een andere afvalkalender in de gemeente Eersel. 5. Kijk of de containers van de buren ook niet geleegd zijn. Zijn deze ook nog vol? Dan is er waarschijnlijk iets misgegaan met de afvalinzameling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *