Afvalkalender gemeente Eijsden-Margraten

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Eijsden-Margraten bekijken? Eijsden-Margraten ligt in de provincie  Limburg en heeft ongeveer 25.766 inwoners. Het afval in Eijsden-Margraten wordt verzorgd door rd4.

Afvalkalender gemeente Eijsden-Margraten

In de gemeente Eijsden-Margraten wordt ongeveer 551 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 68
Papier 72
Glas 30
PMD 27,2
Grof huishoudelijk Restafval 33
Fijn huishoudelijk Restafval 94

Afvalwijzer Eijsden-Margraten 2022

Afvalwijzer Eijsden-Margraten bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Eijsden-Margraten jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Eijsden-Margraten 2022

De afvalkalender van de gemeente Eijsden-Margraten vind je op:

Milieustraat gemeente Eijsden-Margraten

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Eijsden-Margraten?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Eijsden-Margraten. Het adres van de milieustraat Eijsden-Margraten is
  • Rd4 milieupark Rijckholt, Rijksweg 225, 6245 LZ Eijsden

Grofvuil gemeente Eijsden-Margraten

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Eijsden-Margraten rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Eijsden-Margraten

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.