Afvalkalender gemeente Eindhoven

Afvalkalender Eindhoven bekijken? De Gemeente Eindhoven, gelegen in de provincie Noord-Brabant,  is de op vier na grootste gemeente van Nederland met ruim 231.000 inwoners en thuisstad van multinational Philips. Woon jij in de gemeente Eindhoven en ben je opzoek  naar de afvalkalender, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Bekijk beneden aan de pagina wanneer bij jou in de buurt het afval wordt opgehaald. De afvalkalender Eindhoven 2022 is de meest actuele afvalkalender voor de gemeente Eindhoven van dit moment.

Afvalkalender gemeente Eindhoven

Afvalkalender gemeente Eindhoven 2022

De afvalkalender gemeente Eindhoven bekijken? De afvalkalender Eindhoven wordt verzorgd door Cure Afvalbeheer. Cure afvalbeheer verzorgt alles op het gebied van afval in de gemeente Eindhoven. Op de afvalkalender Eindhoven kun je precies zien op welke dagen jouw afval opgehaald wordt. Ook kun je zien welke Kliko er aan de weg moet op welke dag. Daarnaast zijn er in de gemeente Eindhoven nog meer opties op het gebied van afval. Op deze pagina vind je alles over:

 • Afvalkalender Eindhoven 2022
 • Huisvuil laten ophalen in Eindhoven
 • Grofvuil laten ophalen in Eindhoven
 • Oud papier ophalen Eindhoven
 • Afvalwijzer Eindhoven
 • Afval app Eindhoven

Let op: de afvalkalender Eindhoven 2022 vervangt de afvalkalender Eindhoven 2022. Omdat er ieder jaar wijzigingen in de afvalkalender kunnen zijn is het belangrijk om de afvalkalender goed in de gaten te houden

Afvalkalender gemeente Eindhoven

Om zo effectief mogelijk om te gaan met het afval beleid wordt er aan jou gevraagd om je te houden aan een paar regels.

 • Zet de groene / grijze kliko’s niet voor 6.00 ochtends aan de straatkant en haal ze voor 23.00 uur ’s avonds weer op.
 • Open bouwcontainers voor bijvoorbeeld afval tijdens een verbouwing, mag je zonder omgevingsvergunning aanbieden voor 1 dag tussen 7.00 en 17.00 uur.
 • Dichte bouwcontainers voor bijvoorbeeld bouwafval tijdens een verbouwing mag je 31 dagen aan de straat laten staan zonder omgevingsvergunning.

Cure afvalkalender

De gemeente Eindhoven heeft een duidelijk beleid als het om afval gaat. Het wordt verzorgd door het bedrijf Cure. Cure is een afvalbeheer bedrijf met een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. Met zo’n 100 medewerkers wordt er dagelijks hard gewerkt om bij jou het en 135.000 andere huishoudens het afval in te zamelen.  Cure afval beheer verzorgd niet alleen de afval verwerking van de grijze en groene kliko’s en ondergrondse containers, maar zorgt ook voor het recyclen van papier & karton, glas en klein chemisch afval.

Geld besparen op je afval in Eindhoven?

Wil jij geld besparen op jouw afval in Eindhoven? Als je jouw vuilnis beter scheidt, dan houd je minder restafval over. Dit zorgt ervoor dat je de Kliko minder vaak aan de weg hoeft te zetten. Je kunt jouw afval goed scheiden door het al meteen goed, in de juiste prullenbak, weg te gooien. Er zijn verschillende prullenbakken met meerdere vakken te koop.

Lever jouw oud ijzer afval in aan de milieustraat van de gemeente Eindhoven. Onderaan de pagina vind je het adres voor de milieustraat bij jou in de buurt. Het inzamelen van oud ijzer levert de gemeente geld op. Hiervan worden grotendeels de kosten gedekt om het afval te verwerken. Wanneer jij jouw oud ijzer aanbiedt bij een handelaar tegen betaling dan loopt de gemeente opbrengsten mis. Hierdoor kunnen de afvalontheffing kosten hoger uitvallen. Doordat deze handelaren geen vergunning hebben is het ook illegaal om via hen jouw oud ijzer in te leveren. Daarom is het verboden om oud ijzer of bijvoorbeeld oude laptops computers aan handelaren mee te geven. En daarom kun je daarvoor een boete krijgen van € 230,-. Lever daarom ook dit afval in bij de milieustraat.

Afvalkalender Eindhoven 2020

Milieustraat

In Eindhoven zijn er twee verschillende milieustraten waar inwoners van Eindhoven gebruik van kunnen maken. De adressen van de milieustraten in Eindhoven zijn:

Adres milieustraat Eindhoven

Milieustraat Eindhoven – Lodewijkstraat
Lodewijkstraat 9
5652 AC Eindhoven

Milieustraat Acht
Achtseweg Noord 41
5651 GG Eindhoven


Milieustraat Eindhoven – Gabriël Metsulaan
Permanent gesloten!!

Bij de milieustraat Eindhoven kun je jouw grofvuil wegbrengen. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden:

 1. Zorg ervoor dat het grofvuil goed gescheiden is.
 2. Houd er rekening mee dat er kosten aan verbonden kunnen zijn bij het wegbrengen van grofvuil in Eindhoven.
 3. Weten wat er precies onder grofvuil valt? Dat bekijk je hier.

Afvalkalender Eindhoven

De afvalkalender Eindhoven bekijken? Op de link hieronder kun je eenvoudig jouw persoonlijk afvalkalender van Eindhoven bekijken. Vul even je postcode en huisnummer in en je krijgt meteen de actuele afvalkalender voor jouw adres te zien.

Bekijk hier de Cure afvalkalender Eindhoven 2022.

Afvalwijzer Eindhoven

In Eindhoven is er ook een afvalwijzer. In de afvalwijzer kun je vinden welke afval soort in welke container thuishoort. De Afvalwijzer wordt in Eindhoven ook verzorgd door Cure Afvalbeheer. Door afval goed te scheiden zorg je ervoor dat er zo min mogelijk grondstoffen verloren gaan. Veel afvalsoorten kunnen namelijk goed gerecycled worden. Bovendien kan het goed scheiden van afval jouw ook behoorlijk in de portemonnee schelen. Sommige afvalsoorten zijn namelijk gratis in te leveren. Denk hierbij aan papierafval of glasafval.

Grofvuil ophalen Eindhoven

Wil je grofvuil liever laten ophalen in Eindhoven? Dat kan! Via Cure Afvalbeheer kun je jouw grofvuil laten ophalen. Er is een grofvuil ophaalservice voor Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Grofvuil laten ophalen kan je bijvoorbeeld doen in een Big Bag of een sticker. Het aangeboden grofvuil mag nooit meer dan 1000 kg wegen. De kosten van het ophalen van grofvuil in Eindhoven verschillen. Raadpleeg de website van Cure Afvalbeheer voor meer informatie. Op de website kun je een afspraak maken om grofvuil te laten ophalen in de gemeente Eindhoven.

Huisvuil ophalen Eindhoven

Wil je huisvuil of vuilnis laten ophalen in Eindhoven? Je kunt dit natuurlijk gewoon in je Kliko gooien. Past dit niet? Dan hoort het bij het grofvuil. Dan kun je dit zelf naar de stort brengen of laten ophalen (tegen betaling). Echter, sommige afvalsoorten kun je niet laten ophalen. Welke dit zijn kun je vinden op de website van Cure Afvalbeheer.

Oud papier ophalen Eindhoven

Oud papier ophalen in Eindhoven? Hoe werkt dat precies. In Eindhoven wordt het oud papier opgehaald door Cure Afvalbeheer. In de afvalkalender Eindhoven kun je zien op welke dag het papier wordt opgehaald op jouw adres. Je kunt het oud papier vervolgens aan de weg zetten. Doe dit wel in dozen of bind het oud papier even samen met een stuk touw, anders waait het weg. Het apart aanbieden van papier en karton is een goede zaak omdat dit zeer goed hergebruikt kan worden. Bovendien bestaat al ons huishoudelijk afval voor bijna een kwart uit papier en karton. Des te meer reden om oud papier goed gescheiden in te leveren.

Afvalkalender gemeente Eindhoven – extra informatie

Houd bij de afvalinzameling in Eindhoven rekening met een aantal basisregels:

 1. Scheid afval zoveel mogelijk, dit zorgt namelijk voor minder verspilling. Veel afvalsoorten kunnen hergebruikt worden.
 2. Rondom feestdagen kan de afvalkalender Eindhoven wijzigen. Er zijn dan bijvoorbeeld gewijzigde afvalophaaldagen of inhaaldagen voor het ophalen van huisvuil.
 3. Ook de openingstijden van de Milieustraat Eindhoven kunnen wijzigen op feestdagen. Soms is de milieustraat Eindhoven gesloten.
 4. Op deze website informeren we jou zo goed mogelijk over een eventueel gewijzigde afvalkalender.
 5. Zie je fouten op deze pagina? Of heb je tips of aanvullende informatie? Laat het ons weten.
 6. Alles weten over de verschillende afvalsoorten en in welke container ze horen? Bekijk het dan op de pagina afvalsoorten.

8 gedachten aan “Afvalkalender gemeente Eindhoven”

 1. Beste gemeente eindhoven,

  Is Milieustraat Eindhoven – Gabriël Metsulaan nu nog wel geopend zoals op deze site staat?
  Dacht dat deze was gesloten. Maar dan kan ik daar dus mijn oude tv en koelkast inleveren?

  1. Beste Nikie,

   Excuses, de Milieustraat in Eindhoven aan de Gabriël Metsulaan is permanent gesloten. In plaats hiervan is de “milieustraat acht” geopend. Deze vindt je aan de Achtseweg Noord 41, 5651 GG in Eindhoven. Deze nieuwe milieustraat is ruim gebouwd zodat er genoeg ruimte is om afval weg te brengen. Hier kun je jouw oude tv en koelkast vanaf nu kwijt. Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *