Afvalkalender gemeente Emmen

Ben je op zoek naar de afvalkalender van de gemeente Emmen? De gemeente Emmen ligt in de provincie Drenthe en heeft ongeveer 1100.000 inwoners. De bijnaam van de stad Emmen is vlinderstad, als verwijzing naar de voormalige dierentuin, die nu Wildlands Adventure Zoo Emmen heet. De afvalinzameling in de gemeente Emmen wordt verzorgd door Area.

Afvalkalender gemeente Emmen

Wil je weten wanneer het afval bij jou wordt opgehaald? Bekijk hieronder dan de afvalkalender. Het gebruik is simpel, je hoeft alleen maar even jouw postcode en huisnummer in te vullen en jouw persoonlijke afvalkalender verschijnt op het scherm.

Bekijk hier de Area inzamelkalender Emmen 2022.

Area afval App

Wil je jouw afvalkalender altijd bij de hand hebben op je mobiel of tablet? Dat kan met de handige Area afval App. Dan heb je altijd toegang tot je eigen persoonlijke afvalkalender met daarin alle actuele afval ophaaldata. Ook kun je via de app doorgeven als je container vol zit of als je ergens zwerfafval ziet liggen. Ook als de inzameldagen gewijzigd zijn, bijvoorbeeld rond de feestdagen, dan kun je dat zien. De Area afval App is eenvoudig te downloaden in de Google Play Store of de App Store.

Afvalkalender Emmen 2022: De milieustraat

Heb je een keer veel afval in te leveren of wil je niet wachten tot de container bij huis geleegd wordt? Breng het dan naar de milieustraat en lever je afval (grofvuil, papier, etc) hier in. Let wel op want dit is niet altijd gratis. Neem bij het inleveren van afval bij de milieustraat wel altijd even je milieupas en je legitimatie mee. Het adres van de milieustraat Emmen is:

  • Columbusstraat 25
  • 7825 VP
  • Emmen

Afval in Emmen

Ook voor 2022 wil Emmen meer en meer afval gaan scheiden. Het scheiden van afval wordt steeds belangrijker binnen een duurzame samenleving. Zorg er daarom ook voor dat jij thuis het afval al goed scheidt.