Afvalkalender gemeente Enkhuizen

Afvalkalender gemeente 2020

Afvalkalender gemeente Enkhuizen bekijken? Enkhuizen ligt in de provincie  Noord-Holland en heeft ongeveer 18.654 inwoners. Het afval in Enkhuizen wordt verzorgd door HVC.

Afvalkalender gemeente Enkhuizen

In de gemeente Enkhuizen wordt ongeveer 566 kilo huishoudelijk afval per inwoner aangeboden.

Afvalsoort Aantal Kilogram per inwoner
GFT afval 77
Papier 59
Glas 24
PMD 20,9
Grof huishoudelijk Restafval 30
Fijn huishoudelijk Restafval 181

Afvalwijzer Enkhuizen 2022

Afvalwijzer Enkhuizen bekijken? In de afvalwijzer vind je precies welke afvalsoorten in welke container horen. Op deze manier draag jij als inwoner van Enkhuizen jouw steentje bij aan een betere afvalscheiding.

Het scheiden van afval is heel belangrijk. Veel afvalsoorten kunnen worden gerecycled en al het afval dat vervolgens overblijft wordt gezien als restafval. Voor dit restafval betaal je in veel gemeenten een hogere prijs. Ook voor je eigen portemonnee is het dus belangrijk om je afval goed te scheiden. Wil jij ook jouw afval beter scheiden?

Afvalkalender gemeente Enkhuizen 2022

De afvalkalender van de gemeente Enkhuizen vind je op:

Milieustraat gemeente Enkhuizen

Wil je grofvuil wegbrengen naar de milieustraat in Enkhuizen?  Dit kan je doen bij de vuilstort in Enkhuizen. Het adres van de milieustraat Enkhuizen is
  • HVC Afvalbrengstation Enkhuizen, Het Witte Hert 3, 1601 MJ Enkhuizen

Grofvuil gemeente Enkhuizen

Heb je groot huishoudelijk afval wat niet in de ondergrondse container of in je eigen kliko past? Dan kun je dit naar de milieustraat in jouw gemeente brengen. De actuele openingstijden vind je op de website van jouw gemeente. Ook aangepaste openingstijden rondom feestdagen staan hierop vermeld.

Afval ophaaldagen Enkhuizen rondom feestdagen

Wil je weten of het afval opgehaald wordt op Koningsdag, bevrijdingsdag of hoe het precies zit met kerst? Op de website van jouw gemeente of de website van het afvalbedrijf vind je alle actuele informatie rondom de feestdagen.

Container ombouw

Heb jij Kliko’s of minicontainers? Deze staan vaak in het zicht en dat is voor veel mensen een doorn in het oog. Wil jij jouw containers uit het zicht werken? Een containerombouw is daarvoor een goede manier. Zo kijk je nooit meer tegen die lelijke Kliko’s aan.

Oud papier gemeente Enkhuizen

Wanneer wordt het papier opgehaald en waar kun je oud papier laten? Veel gemeenten maken gebruik van speciale papierbakken. Deze bakken voor oud papier vind je vaak in de buurt van winkelcentra, scholen en op pleinen. Bekijk de website van jouw gemeente om te zien waar jij jouw oud papier kunt laten.